News

Komentari 108

Dinka Mikulića istražiteljima je odao bivši čelnik Stanoinga?

Dinka Mikulića istražiteljima je odao bivši čelnik Stanoinga?

Mikulić je u Ministarstvo branitelja došao 2000., na preporuku svog kuma Milana Bandića. Prije toga je radio kao šef Unikonzumove trgovine za boje i lakove

Istraga protiv pomoćnika ministra branitelja, Dinka Mikulića vezana je za slučaj varaždinske tvrtke Stanoing. Naime, osnovano se sumnja da je Mikulić od sredine 2005. do kraja 2012. od tvrtke Stanoing tražio i primio 250 tisuća eura mita u zamjenu za odabiranje te tvrtke kao prodavatelja stanova za branitelje. 

Bivši direktor i vlasnik 50 posto dionica Stanoinga, Eduard Brumen i njegov sin Hrvoje proveli su ove godine nekoliko mjeseci u zatvoru zbog sumnje u pronevjere u Stanoingu teške 12,2 milijuna kuna. Brumenov odvjetnik Rajko Rudnički tvrdi da njegov branjenik u ovoj istrazi nije procesuiran. To bi značilo da je Brumen surađivao s istražiteljima i "propjevao" o Mikulićevoj ulozi u prodaji stanova, piše Večernji list

Uskok je zatražio da se Mikuliću odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, no sudac je taj prijedlog odbacio jer je osumnjičeni rekao da je spreman podnijeti ostavku. Ipak, sudac ga je poslao u pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. 

Mikulićev odvjetnik Mate Matić je za portal Politikaplus rekao da Mikulić nije iznio svoju obranu pred sucem istrage. Matić je istaknuo i kako reakcija ministra Freda Matića nije korektna jer je ministar praktički osudio čovjeka koji je tek u istražnom postupku.

- Valjda je mogao pokazati trunku povjerenja u svog podređenog koji je u Ministarstvu radio 12 godina - rekao je revoltirani odvjetnik Matić. 

Inače, Dinko Mikulić je u Ministarstvo branitelja došao 2000., na preporuku svog kuma Milana Bandića. Prije toga je radio kao šef Unikonzumove specijalizirane trgovine za boje i lakove, a bez posla je ostao nakon Todorićeve kupnje Konzuma. U Ministarstvu je ostao i za vrijeme vladavine HDZ-a, a najnoviji rasplet događaja šokirao je i bivšu premijerku Jadranku Kosor koja je o njemu, kaže, imala dobro mišljenje.

Najčitaniji članci