News

Komentari 19

Dinku Cvitanu istječe mandat: Evo tko bi ga mogao naslijediti

Dinku Cvitanu istječe mandat: Evo tko bi ga mogao naslijediti

Dinko Cvitan više neće biti glavni državni odvjetnik. Informacija koja se danima spominje, RTL-u je neslužbeno potvrđena, a iz istog izvora doznaje i tko bi ga trebao naslijediti

Dinku Cvitanu mandat mu traje još samo tjedan dana, a je li Hrvatska zadovoljna s radom čovjeka koji je uhitio zagrebačkog gradonačelnika i zatražio pritvaranje Ivice Todorića, u dvije godine saborski zastupnici nisu uspjeli raspraviti. Naime, izvješće se nije našlo na dnevnom redu ni jedne sjednice u dvije godine. Ovaj tjedan bi pogrešku trebao ispraviti. 

Glavi državni odvjetnik bio je u petak poslijepodne u Banskim dvorima. Premijer Andrej Plenković mu se tada, kako doznaje RTL, zahvalio na suradnji i rekao mu da na njega kao glavnog državnog odvjetnika više ne računa. Samo nekoliko sati prije ove odluke, na pitanje o mogućim Cvitanovim nasljednicima premijer nije želio konkretnije odgovoriti već je poručio kako će Vlada donijeti odluku kada za to bude vrijeme.  
 
Kao mogući Cvitanov nasljednik spominje se 60-godišnji Davor Petričević koji trenutno obnaša dužnost vršitelja dužnosti županijskog državnog odvjetnika u Osijeku. Navodno ga podržava slavonski HDZ, a uz njegovo se ime spominje i Cvitanov zamjenik, samozatajni Dražen Jelenić.  

Najčitaniji članci