Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
32 komentara

DIP Kolakušiću: Zakone prema svima provodimo jednako

Navode kako je Kolakušić mogao iskoristiti svoje pravo i odrediti „ svoje promatrače“, ali da to nije učinio, makar je o tome bio obaviješten pisanim putem i o čemu postoji dokumentacija

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
32 komentara

Državno izborno povjerenstvo (DIP) poručilo je u utorak kako zakone provode prema svima jednako i bez pogodovanja, odbacujući prozivke europarlamentarca Mislava Kolakušića koji ih je nedavno nazvao "bijednicima", a njihov rad vezan za prošle izbore "paušalnim". 

Provodimo zakone koje je donio Hrvatski sabor prema svima jednako, bez pogodovanja, odluke su podložne sudskoj kontroli, a na uvrede osobne prirode ne namjeravamo se očitovati, poručili su iz DIP-a, koji je Kolakušića ranije prozvao zbog nezakonitosti u predizbornoj kampanji.

U priopćenju DIP-a ističe se i kako se promatranje izbora dopušta svim udrugama koje neovisno promatraju izbore, a da se udruga „Antikorupcija – platforma za borbu protiv korupcije“ kojoj je na čelu Kolakušić i koja je isključivo promovirala njega ne može smatrati neovisnim promatračem izbora, što je konačno potvrdio i Ustavni sud.

Navode kako je Kolakušić mogao iskoristiti svoje pravo i odrediti „ svoje promatrače“, ali da to nije učinio, makar je o tome bio obaviješten pisanim putem i o čemu postoji dokumentacija.

Ističu i kako Kolakušić nije prikazao da je u kampanji koristio sredstva ili usluge udruge „Antikorupcija – platforma za borbu protiv korupcije“ što je bio dužan učiniti, te da je to lako provjerljivo iz izvješća DIP-a o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe.

Osim toga, DIP je priopćio kako je Kolakušiću odobren uvid u potpise potpore koji nisu prihvaćeni i to 16. travnja i 30. travnja 2019., u prostorijama Povjerenstva, te da je prilikom predaje kandidacijske liste opunomoćeni predstavnik Kolakušića bio upoznat s činjenicom postojanja nevaljanih potpisa, te da nije imao nikakvih prigovora, o čemu također postoji dokumentacija.

Kolakušić je nedavno DIP-u poručio i da će, postane li on predsjednik države,  "svi odgovarati imenom i prezimenom", a dat će provjeriti i njihovu imovinu kako bi se utvrdilo je li bilo" čudnih kretanja i pritoka imovine u vrijeme izbora".

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message