Obavijesti

News

Diplomirali na RIT Croatia, a danas rade u najboljim firmama

Diplomirali na RIT Croatia, a  danas rade u najboljim firmama
2

O kvaliteti studiranja na RIT Croatia najbolje govore rezultati koje su ostvarili bivši studenti. Paola Crevatini (32) danas radi u marketingu za eBay...

VIDEO

O stručnosti i kvaliteti studiranja na koledžu RIT Croatia najbolje govore rezultati koje su ostvarili bivši studenti. Paola Crevatini (32) koja je završila RIT Croatia u Dubrovniku danas radi u marketingu za eBay u švicarskom Zurichu. 

- Na RIT-u vas pripreme na poslovni svijet jer stavljaju naglasak na rad u timu, prezentacijske vještine i praksu, ali i na kreativnost, profesionalnost, najnovije trendove, poštivanje rokova i radnu etiku – naglašava Paola prednosti studiranja na jedinstvenom koledžu u Hrvatskoj, a koje su joj doista kasnije i koristile u karijeri te poslovnom razvoju. 

Svaki dan novi izazov na RIT Croatia – osmisli cijeli marketinški plan.

Rado se prisjeća studentskih dana

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jedne godine smo u sklopu nastave morali kao razred organizirati Dječji božićni festival. Dobili smo prostor i vrijeme i slobodne ruke te smo u grupama morali smisliti zanimljive igre i zabavu za djecu u Dubrovniku. Odradili smo organizaciju eventa, sponzorstvo, marketing, komunikaciju i organizaciju. Naravno, sve bez budžeta. To mi je ostalo i dan danas u sjećanju kao najdraži zadatak jer smo kroz zabavu i praktičan rad doista puno naučili – kaže Paola. 

U Dubrovniku smo upoznali studente iz cijele regije

Cijelog iskustva studiranja u Dubrovniku s radošću se sjeća i nekadašnja RIT-ova studentica Nina Mimica (31), danas predsjednica udruge diplomanata RIT Croatia. Sada radi kao viši voditelj razvoja proizvoda u sektoru marketinga Hrvatskog Telekoma.

- Cijelo studentsko doba je za mene bilo zaista vrlo zanimljivo i oplemenjeno iskustvo – život u predivnom Dubrovniku, poznanstva sa zanimljivim ljudima iz cijele Hrvatske, naše regije, kao i internacionalno, obavljanje stručnih praksi, mogućnost sudjelovanja u dodatnim aktivnostima i klubovima na koledžu (npr. bila sam predsjednica kluba za izradu godišnjaka, pisala za novine, sudjelovala u brojnim društveno odgovornim akcijama pri fakultetu itd.), studentske zabave četvrtkom u Fuegu i Revelinu, život sa cimerima, prijatelji koje sam stekla za cijelu život…- nabraja Nina koja je maturirala u srednjoj školi u Kaliforniji.

- Svidio mi se američki tip obrazovanja. Kako se RIT Croatia osnovao u Dubrovniku, životni put me ''usmjerio'' tamo i radi toga mi je izuzetno drago – rekla je.

Kad ne radi, volontira kao potpredsjednica Međunarodne komore mladih Hrvatska i kao članica uprave JCI Zagreb – internacionalne mreže aktivnih građana koji su fokusirani na razvijanje potencijala mladih i pozitivne promjene u lokalnim zajednicama. 

Konkretna znanja za poslovni svijet

Prvu stručnu praksu odradila je nakon završene prve godine koledža (s 19 godina). 

- Tijekom studiranja odradila sam tri stručne prakse u tri različite kompanije, sveukupnog trajanja od godinu i pol dana – prisjeća se Nina. Smatra da se stručna praksa također dodatno pokazala korisnom jer su njezine nekadašnje mentorice sa stručne prakse iz Hrvatskog Telekoma postale klijentice na Nininom prvom poslu u marketinškoj agenciji Digitel.

Navodi i ključne prednosti studiranja na RIT-u Croatia u Dubrovniku.

- Konstantna prilika za praktičnu aplikaciju naučenih teorijskih znanja je ono što koledž RIT Croatia razlikuje od mnogih drugih. Ovdje konkretno mislim na projekte kojima je krajnji rezultat bio npr. poslovni plan, razvoj novog proizvoda, komunikacijska strategija. Izloženost ovakvom tipu rada kroz četiri godine fakulteta daje konkretna znanja koja svi srećemo u poslovnom svijetu – npr. kros-funkcionalna timska suradnja, menadžment kadrova, leadership, prezentacija – nabraja Mimica. Naglašava kako fakultet općenito ima generalni stav da studente izlaže raznim situacijama iz kojih se neprestano uči.

S ovakvim obrazovanjem možeš samo rasti

- Stavlja naglasak na situacijama koje će nas barem malkice gurnuti izvan naše komforne zone i iz kojih ćemo narasti. Izuzetno cijenim takav „go-getter“ proaktivni stav i on je moja premisa i nit vodilja koja me prati i danas – zaključuje Nina. S njom se slaže i kolegica Paola. 

- Stavljajuju naglasak na komunikaciju, pregovaranje, prezentacijske sposobnosti te rad u timu – objasnila je Paola. Najveći motivator, naglašava, je upravo komunikacija s profesorima.

- Oni su više mentori i prijatelji nego samo profesori. Mogli bi im se obratiti u bilo kojem kontekstu i uvijek bi imali vremena dodatno objasniti ili savjetovati, ako treba poslušati ili popiti kavu – rekla je Paola. 

Fill out my online form.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1