News

Komentari 2

Direktor Split parkinga traži od povjerenice raskid ugovora

Direktor Split parkinga traži od povjerenice raskid ugovora

Od Gradskog vijeća tvrtka Split parking je tražila suglasnost za kreditno zaduženje, kojim bi se sagradile garaže u Dobrilinoj ulici i na splitskim Lokvama, a saniralo i opremilo još šest parkirališta i garaža

Direktor gradske tvrtke Split parking Marko Bartulić najavio je u četvrtak da će od povjerenice Vlade RH za poslove gradonačelnika Splita zatražiti sporazumni raskid ugovora na tu dužnost.

- Povjerenica ima ovlasti da to napravi i nadam se da će moj zahtjev uvažiti - rekao je danas Bartulić, na konferenciji za novinare, nakon što je splitski Gradski vijećnici, rušenjem kvoruma na sjednici u utorak, odgodili izgradnju dviju novih javnih garaža na barem još godinu dana.

Od Gradskog vijeća tvrtka Split parking je tražila suglasnost za kreditno zaduženje, kojim bi se sagradile garaže u Dobrilinoj ulici i na splitskim Lokvama, a saniralo i opremilo još šest parkirališta i garaža, i to u Vrančićevoj ulici, Ostravskoj, Krležinoj, Tijardovićevoj, Zagorskom putu i Smiljanićevoj.

- Sigurno mogu reći da će isteći ponuda banke za desetogodišnje kreditno zaduženje koju smo dobili na natječaju, a koja je bila s kamatnom stopom od 0,82 posto bez naknada i jamstava. Jučer smo tražili produženje roka, a odmah su odgovorili kako bi danas kredit bio duplo veći - ustvrdio je Bartulić na konferenciji za medije održanoj na splitskim Lokvama, na lokaciji na kojoj je bila planirana dvoetažna garaža sa sportskim sadržajem na vrhu.

- Do sada smo izvršili sve obveze koje nam je dalo Gradsko vijeće, a ovo odgađanje projekta i blokiranje garaža nije odgovornost Split parkinga, mene kao direktora niti jednog djelatnika naše tvrtke - rekao je Bartulić.

Kaže kako je razočaran jer je, među ostalim, trebalo sanirati nekoliko garaža koje su izgrađene prije više od pola stoljeća, a sada su u lošem stanju.

Gradsko vijeće Splita je u svibnju 2019. tvrtku Split parking ovlastilo da provede potrebne radnje za provođenje projekata izgradnji garaža na području grada.

Izgradnja i sanacija već je jednom prolongirana, i to rušenjem kvoruma na posljednjoj sjednici vijeća u mandatu bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, a u utorak se ponovilo isto.

 

 

Najčitaniji članci