Obavijesti

News

Komentari 3

'Diskriminiraju iznajmljivače aparata za dječju zabavu, zbog zabrane žele otkazati ugovore'

'Diskriminiraju iznajmljivače aparata za dječju zabavu, zbog zabrane žele otkazati ugovore'

Država im sufinancira aparate, no zbog zabrane rada, iznajmljivači dječjih aparata za zabavu žele otkazati ugovore i na ista mjesta postaviti kioske na koje se zabrana Nacionalnog stožera civilne zaštite ne odnosi.

VIDEO

Udruga Glas poduzetnika upozorila je na još jednu djelatnost kojoj Nacionalni stožer civilne zaštite utječe na poslovanje. Naime, kako kažu iz UGP-a, iznajmljivačima aparata za dječju zabavu zabranjeno je poslovanje već više od sedam mjeseci na ugovorenim lokacijama u trgovačkim centrima iako uredno plaćaju zakup prostora za navedene aparate.

- Većina aparata za dječju zabavu nalazi se na hodnicima trgovačkih centara, a korištenje navedenih aparata traje maksimalno dvije minute. Aparati nikoga ne ugrožavaju jer su odvojeni i redovito se dezinficiraju. Kod aparata se nalazi jedno dijete koje ga koristi i roditelj kraj njega - objasnili su iz UGP-a.

Država im sufinancira aparate, no zbog zabrane rada, iznajmljivači žele otkazati ugovore i na ista mjesta postaviti kioske na koje se zabrana Nacionalnog stožera civilne zaštite ne odnosi.

- Budući da je u međuvremenu dozvoljeno da rade terase na hodnicima tih istih centara s ugostiteljskim sadržajem, smatramo da se iznajmljivače aparata za dječju zabavu nepotrebno diskriminira - navode.

Udruga Glas poduzetnika uputila je Stožeru dopis kojim traže da se pitanje iznajmljivača aparata za dječju zabavu što prije riješi kako bi poduzetnici mogli nastaviti s poslovanjem koje im je već duže vrijeme uskraćeno zbog epidemioloških mjera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija