Obavijesti

News

Komentari 1

Djeca na obali Bednje pronašla ručnu bombu pa pozvala policiju

Djeca na obali Bednje pronašla ručnu bombu pa pozvala policiju
1

U policiji ponavljaju da se oružje i dalje može predati dragovoljno bez ikakvih sankcija. Onima koji pak nađu neko oružje savjetuju da ga ne diraju već da pozovu policiju.

VIDEO

Djeca su u utorak oko 12.40 sati policiji u Ludbregu dojavila da su na obali rijeke Bednje u kanalu vidjela bombu.

- Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Protueksplozijske zaštite Policijske uprave varaždinske koji su utvrdili da se radi o ručnoj bombi M-75, koja je bila u izrazito lošem stanju, gdje je uz prethodne uvjete i poduzete mjere osiguranja na mjestu pronalaska uništena - objavila je policija. Također su pohvalili djecu koja su odgovorno reagirala i potražila pomoć policije. 

Također ponavljaju da se oružje i dalje može predati dragovoljno bez ikakvih sankcija.

Onima koji pak nađu neko oružje savjetuju da ga ne diraju već da pozovu policiju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ponovno skrećemo pozornost svim građanima da ne ostavljaju opasne predmete na mjestima koja su dostupna drugim građanima i na kojima može doći do neželjenih posljedica. Isto tako, ukoliko pronađete odbačene opasne predmete, ne dirajte, već pozovite policiju na 192 - kažu u policiji. 

Građani predali bombe, puške, streljivo

U okviru akcije „Manje oružja-manje tragedija“ policija je u posljednjih desetak dana evidentirala čak tri pronalaska, te četiri dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava. U šumskom području u Rijeci jedan je građanin pronašao školsku vojnu minu, dok su na području Opatije i Raba građani pronašli odbačenu ručnu bombu M-75 te topovsko streljivo zaostalo iz 2. svjetskog rata. Ostalih četvero građana s područja Crikvenice, Gorskog kotara i Rijeke dragovoljno su predali jednu automatsku pušku marke „Crvena Zastava“ s pripadajuća dva spremnika, tromblonski nastavak, ručnu bombu M-75 te 396 komada različitog streljiva. 

Navedena sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela te će dakako biti zbrinuta prema pravilima struke. Obzirom da mnogi građani još uvijek posjeduju iz samo njima znanih razloga ne legalno oružje, podsjećamo da ista je moguće dragovoljno predati bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija. Dovoljno je pozvati policiju koja će ih preuzeti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje