News

Komentari 236

Djeca su mu ležala mrtva u kući, a policija ga je par puta prebila, jer su mislili da ih je on ubio

Djeca su mu ležala mrtva u kući, a policija ga je par puta prebila, jer su mislili da ih je on ubio

Rođaci australskog Hrvata Tomislava Perinovića iz Zadra tvrde da je imao skladan brak. Njegova žena, za koju susjedi kažu da je bila vedra i draga, nožem je ubila troje djece i sebe

Sva se još tresem. Noćas nisam spavala. Veliki je to šok. Bili smo u kontaktu, čuli se za Božić. Bio je tu prije nekoliko godina na dva mjeseca i kasnije jednom sa suprugom, ali o tome ne bih. Mogu samo reći da se na njoj nikad nije vidjelo da ima problema.

Rekla nam je to Zadranka Terezija, prva rođakinja Tomislava Perinovića (48).

Podsjetimo, australska Hrvatica Katie (42), kuhinjskim nožem u četvrtak je izbola troje djece, Claire (7), Anne (5) i Matthewa (3), a potom je presudila i sebi. Tijela je pronašao suprug i otac, Tomislav Perinović (48).

Australski istražitelji više od 24 sata proveli su u kući obitelji Perinović analizirajući mjesto zločina i izuzimajući dokaze koji bi pokušali dokučiti okolnosti strašne tragedije koja je pogodila sjeverno predgrađe Melbournea Tullamarine. 

Tijela svoje supruge i djece našao je upravo Tomislav, koji je došao kući iza podneva. Policija je njegov uznemirujući poziv primila u 12.20 sati, a čim su došli na mjesto zločina, priveli su ga u lisičinama kao mogućeg osumnjičenika. 

Neki australski mediji navode da su ga policajci nakon toga u nekoliko navrata premlatili, a povratnici iz Australije s kojima smo razgovarali, dodaju da je policija tamo prilično brutalna.

Izbola ih je kuhinjskim nožem

- Izvor blizak policijskim istražiteljima navodi da su policajci iz Victorije napali oca obitelji prije uhićenja, dok su mu djeca još ležala mrtva u kući, kao i za vrijeme istrage u policijskoj stanici. Pušten je nakon što je utvrđeno da je njegova supruga i majka njihove djece odgovorna za njihovu i svoju smrt - navode izvori nazivajući to šokantnom izdajom čovjeka koji se morao suočiti sa smrću svoje djece i supruge. 

U četvrtak navečer, nakon što su ga ispitali, pustili su ga na slobodu.

Ispitali su i brojne članove obitelji Perinović, prijatelje te susjede.

Kako se za sada vjeruje, Katie je prvo ubila svoju djecu izbovši ih kuhinjskim nožem, a potom je presudila i sebi.

- Čovjek ne može biti bolji, smiren je, dobar kao kruh,  normalan.. U Hrvatskoj je prvi put bio prije par godina,  dok  još nije  bio oženjen. Prije toga nikad nije dolazio. Jako je  dobar i pozitivan lik. Ostatak obitelji ne poznajem, ali njega sam upoznao, jer je rođak moje supruge. Vodio sam ga okolo da malo vidi Hrvatsku i Zadar - rekao nam je Ivo iz Zadra, i sam šokiran vijestima iz Melbournea u Australiji. 

Pred kućom Perinovićevih susjedi i prijatelji ostavljaju cvijeće. Ne mogu vjerovati da je draga žena, uvijek ljubazna i nasmiješena te brižna majka, presudila vlastitoj djeci i sebi.

- Bili su odlična, divna obitelj. Toliko od mene - rekla nam je Katica Blažević, prijateljica obitelji. I ostali su imali samo riječi hvale za ovu obitelj.

Tragedija će ostaviti velike posljedice

- Nadao sam se zateći Tomislava Perinovića na posjedu, da mu izrazim sućut jer se nije javljao na telefon. Otišao sam tamo sa suprugom Sanjom u petak navečer. Nije odgovorio na poziv. Srce mu  je slomljeno, zato sam i htio s njim razgovarati. Uvijek je bio divan otac i provodio je s djecom više vremena nego sa suprugom  - rekao je Frankie Franjić (65) bliski prijatelj i susjed obitelji za The Advertiser te dodao da nije bilo nikakvih znakova upozorenja za strahotu koja se dogodila.

Susjedi koji su bili kod kuće u trenutku Tomova dolaska, Daniel i Vicky Schembri, kazali su kako je Tom zanijemio kada su mu policajci stavili lisičine. Dodali su da je izgledao iznimno uznemireno. 

- Ovo mi je slomilo srce. Bili su dobri prijatelji, jako su se lijepo odnosili prema djeci – kazao je Daniel Schembri za Daily Telegraph Sidney. 

Bob Hill, zamjenik načelnika tamošnje policije, kazao je kako će ova tragedija ostaviti velike posljedice u zajednici.

- Mnogi ljudi se bore kako bi razumjeli i pomirili se s ovom tragedijom – kazao je Hill.

Katie Perinović dala je otkaz u Glenroy Physiotherapy Centru gdje je radila kao fizioterapeut prije tri mjeseca. 
Susjedi i prijatelji nakon toga viđali su je tihu i depresivnu, što joj nije bilo nalik, no nitko nije mislio da bi mogla biti riječ o težim psihičkim problemima koji će završiti neviđenom tragedijom.

Kako smo ranije pisali, susjedi kažu kako je Katie u posljednje vrijeme bila pomalo odsutna i rastrojena, a pretpostavljaju da su je dotukle mjere protiv koronavirusa, odnosno lockdown koji je Melbourneu jako ograničavajući. 

Najčitaniji članci