Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Dječak (13) preživio masakr: Sakrio sam ozlijeđene u grmlje

Vlasti vjeruju da su žene i djeca slučajno "uletjeli" u obračun dviju bandi. No članovi obitelji ubijenih misle da su napadnuti namjerno. Preživjeli se mormoni namjeravaju vratiti u SAD

Foto: Screenshot/ABCNews
7 komentara

Naoružani napadači ubili su prošli ponedjeljak devet članova američke mormonske obitelji, u zadnjem masakru koji je šokirao Meksiko...

Među ubijenima su i majka Devina Langforda (13) i njegova braća stara dvije i 11 godina. Devin se uspio spasiti. U napadu nije ozlijeđen. Sakrio je ostalu teško ozlijeđenu djecu u grmlje i nakon toga je trčao kilometrima kako bi pozvao pomoć.

Ukupno 17 mormona su krenuli iz naselja u kojem su živjeli konvojem na svadbu. Vozili su se u tri SUV-a. Na neasfaltiranom putu između država Chihuahue i Sonore, koje obje graniče sa SAD-om presreli su ih ubojice. Jedno je vozilo planulo, a petero ljudi koji su bili unutra su izgorjeli. 

MONSTRUOZNO Ubili devetero članova obitelji mormona: 'Spalili su mi unuke'

Među ubijenima je i Christina Langford Johnson (31), a njezina je beba preživjela. Christina je vozila Chevrolet Suburban koji je bio ispred vozila u kojem je sjedio Devin. 

- Jako sam se bojao, zasuli su automobil mecima, pucali su jako brzo - kaže Devin koji je izgubio majku Dawnu. 

- Moja je majka uzalud pokušavala upaliti motor, molila se Bogu da uspije. Ali automobil više nije funkcionirao, vjerojatno su ga tako pogodili da više nije mogao raditi. Majka nam je vikala da se spustimo dolje i to su bile njezine zadnje riječi - kaže Devin. Nakon toga su ih napadači izvukli iz vozila i polegli na pod.

Djeca su bila teško ozlijeđena. Beba od devet mjeseci je imala prostrjelnu ranu na prsima, a još četvero djece su imali ozljede nogu, ruku, lica, leđa. Devin se bojao da će se napadači vratiti pa je ozlijeđene sakrio te je počeo trčati kako bi doveo pomoć. Vlasti vjeruju da su žene i djeca slučajno "uletjeli" u obračun dviju bandi. No članovi obitelji ubijenih misle da su napadnuti namjerno. Devinov otac David kaže kako će se odseliti iz Meksika.

- Ne isplati se živjeti u strahu, a u Meksiku se teško može očekivati pravda - kaže David, piše The Telegraph. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message