Obavijesti

News

Komentari 36

Dječak (13) se htio baciti s balkona da ne ode majci

Dječak (13) se htio baciti s balkona da ne ode majci
1

Sutkinja je provodila 'ovršni postupak' nad dvoje djece. Bila je bešćutna i htjela je curicu i dječaka odvesti majci. Djeca su ipak htjela ostati s ocem

VIDEO

Sutkinja Općinskog suda s policijom i djelatnicima Centra za socijalnu skrb došla je u srijedu u kuću slavonskog poduzetnika oduzeti mu kćer (12) i sina (13). Djeca su nakon brakorazvodne parnice, nepravomoćnom presudom, privremeno dodijeljena majci. Time je njezin postupak još čudniji, jer se otac žalio na presudu, a žalba još nije riješena. Na papiru u rukama sutkinje pisalo je “ovršni postupak”, kao da je riječ o stvarima. Otac se nije odupirao, ali je tražio da sutkinja sasluša djecu, koju tijekom parnice nisu ništa pitali. Curica je plakala, a dječak je rekao da se ne mogu prema njima ponašati kao da su vreće ili jabuke i  prebacivati ih tamo-ovamo.
- Ne želimo ići mami. Nismo nikad ni željeli - rekao je dječak sutkinji, koja ga nije slušala.
- Arogantno mu je govorila da moraju ići mami jer je tako odredio sud i da će ih, ako ne budu htjeli, poslati u SOS dječje selo. Prijetila im je pred svima nama i još više traumatizirala djecu - izjavio je otac.
- Djeca ne žele majci jer ih je zlostavljala - govorio je otac sutkinji.
Očajni dječak otrčao je tada na balkon na prvom katu i zakoračio prema ogradi.
- Skočio sam, odgurnuo odvjetnika i uhvatio ga za ruke. Htio se baciti s balkona - kroz suze je rekao otac, a to je potvrdila policija.
Sutkinja je potom izašla iz kuće. Nije htjela razgovarati s novinarima. Majka je rekla kako je u šoku zbog djetetova postupka. Djeca su trebala otići s njom u stan koji je unajmila. Dosad su živjeli svi zajedno.
- Nesretna sam jer će to sad izazvati dodatna psihijatrijska vještačenja i otežati slučaj. Nisam htjela uzeti djecu ocu nego ih dovesti sebi do kraja brakorazvodne parnice kako bih vratila emocionalnu povezanost s njima. To su izgubili jer ih je otac izmanipulirao, pa sad ne žele biti sa mnom. Djeci je bitno imati oba roditelja, a to posljednjih mjeseci nemaju - kaže uznemirena mama. Očev odvjetnik je zgrožen i tvrdi da je sutkinja postupila mimo svih pravila.
- Prema zakonu, djecu stariju od 12 godina koja su se izjasnila s kojim roditeljem žele biti ne može se prisilno odvesti drugom ako za to ne postoje razlozi. Sutkinju ćemo prijaviti dječjem pravobranitelju - rekao je.
- Dugotrajna borba oko skrbništva zna često nanijeti djeci puno štete - rekla je dječja psihologinja Gordana Buljan Flander.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina