Obavijesti

News

Komentari 8

Dječak umro od salmoneloze, a obitelj tvrdi: Nismo dobili nalaz

Dječak umro od salmoneloze, a obitelj tvrdi: Nismo dobili nalaz
1

Nakon što je u medijima objavljeno da je petogodišnji dječak iz Bregane preminuo od salmoneloze iz jaja, odvjetnica obitelji navodi da oni još nisu dobili nalaz obdukcije iako su ga zatražili

VIDEO

Nakon što su mediji objavili kako je obdukcija potvrdila da je petogodišnji dječak iz Bregane umro od salmoneloze iz jaja, punomoćnica njegove obitelji izjavila je u petak Hini da još nisu dobili nalaze obdukcije iako su ih zatražili 30. listopada, dok je Mesna industrija Braća Pivac, koja je uvezla jaja iz Poljske, izvijestila da će, dok im nalaz ne bude poznat, postupati isključivo prema uputama nadležnih institucija.

Odvjetnica Dijana Kladar rekla je Hini kako se nada da će i oni dobiti obdukcijski nalaz jer je Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku još 30. listopada zaprimio njihov zahtjev za tom dokumentacijom.

Pivac je priopćio da nisu dobili nikakvu službenu obavijest nadležnih tijela niti su upoznati sa službenim rezultatima obdukcije. Navode da su u kontaktu s proizvođačem jaja iz Poljske te da će, kad im budu dostupni svi dokumenti i poznat nalaz obdukcije, izvijestiti proizvođača.

Kažu da im je zbog prodaje na jedinstvenom EU tržištu dužnost dostaviti proizvođaču dokumentaciju i saznanja kojima će raspolagati, što proizvođač očekuje radi daljnjih postupanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, dok nalaz obdukcije ne bude poznat, postupanja će voditi isključivo prema uputama nadležnih institucija te će svi budući koraci biti u dogovoru i prema njihovim uputama, poručuju iz Pivca.

"Kao i do sada, u stalnom smo kontaktu s nadležnim službama i punomoćnicom obitelji Vidović, te smo i danas imali zadnji kontakt s njom. Mesna industrija Braća Pivac izražava duboko žaljenje u vezi tragičnog događaja koji proživljava obitelj iz Bregane, te smo i dalje uz istinski pijetet na dispoziciji punomoćnici obitelji“, priopćila je ta vrgoračka tvrtka.

Mediji su objavili da je dječak iz Bregane Marko Vidović, prema nalazima obdukcije, umro od salmoneloze i da su njegovu smrt skrivila jaja zaražena Salmonellom enteritidis. Jajima koja su kupili na akciji u Kauflandu zarazila se cijela obitelj Vidović.

Zadnjih dana u Hrvatskoj je zbog salmonele s tržišta povučeno nekoliko proizvoda.

Trgovački lanac Kaufland objavio je u četvrtak da je dobrovoljno s tržišta povukao svježi pileći zabatak u rinfuzi, poljskog dobavljača Animex Foods, s rokom trajanja do 20. studenoga, jer je u nekim uzorcima izolirana salmonela.

Trgovački lanac Konzum u četvrtak je izvijestio da je u ćevapčićima iz jedne njegove prodavaonice u Rijeci nađena salmonela te su poduzete sve potrebne mjere za zaštitu potrošača.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić poručio je da će njegovo ministarstvo nastaviti sa strožom kontrolom uvoznog mesa i preporučio građanima da kupuju hrvatske proizvode, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede u povodu obavijesti o pojavi salmonele u pilećem mesu uvezenom iz Poljske.

Nalaze obdukcije trebalo bi dobiti i Državno odvjetništvo, koje će potom odlučiti o mogućem pokretanju istrage protiv odgovornih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a