Obavijesti

News

Komentari 121

Dječaka ubio vlak u Jaski: Nije čuo sirenu jer je slušao glazbu?

Dječaka ubio vlak u Jaski: Nije čuo sirenu jer je slušao glazbu?
1

D. D. (14) kročio je na kolosijek. Strojovođa vlaka koji je nailazio iz Zagreba je kočio i trubio, ali nije uspio zaustaviti vlak. Dječak je navodno imao slušalice...

VIDEO

Taman je upisao srednju školu. Bio je sportaš. Igrao je košarku. Bio je dobar, ne bi ni mrava zgazio, rekao nam je uplakani otac 14-godišnjeg dječaka koji je poginuo u srijedu na pruzi kraj željezničke postaje Jastrebarsko.

D. D. je nešto prije 15.44 izašao iz vlaka koji je krenuo iz Karlovca. Vraćao se iz škole. Kako je živio stotinjak metara od željezničke postaje, prešao je na suprotni kolosijek na željezničkoj postaji kako bi se što prije vratio kući.

No taman kad je zakoračio na prugu, naišao je vlak iz Zagreba, koji se inače prema voznom redu ne zaustavlja na postaji Jastrebarsko. Strojovođa ga je primijetio dvjesto metara prije. Signalizirao mu je da se pomakne s pruge. Počeo je i naglo kočiti. Brzinu je smanjio na 50 kilometara na sat.

No uzaludno, dječak nije primijetio da prema njemu dolazi vlak niti je čuo signale jer je, kako neslužbeno doznajemo, nosio slušalice. Nažalost, pri toj brzini nije bilo šanse da preživi snažan udarac vlaka. Neutješni roditelji još ne mogu vjerovati što se dogodilo njihovu sinu, a mlađa sestra (10), s kojom je dječak bio jako povezan, zbog šoka je završila na Hitnoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jastrebarska policija rekla nam je kako nisu odmah utvrdili o kome je riječ jer dječak kod sebe nije imao dokumente. Ni roditelji stoga nisu odmah znali što se dogodilo s njihovim djetetom. Za nesreću su, kaže nam otac u suzama, saznali od djevojčice iz susjedstva koja je vidjela što se dogodilo.

Na postaji Jastrebarsko, zajedno s nesretnim dječakom, izašlo je još desetak ljudi. Svi su svjedočili ovoj katastrofi. Iz HŽ-a su nam rekli kako su nesreće zbog slušalica na ušima u posljednje vrijeme sve češće. Stoga su poslali apel svim svojim putnicima da budu što oprezniji te da nekoliko puta provjere je li sve sigurno prije nego što krenu preko pruge.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a