Obavijesti

News

Komentari 23

Dječje nasilje: Đaku ispred osnovne škole slomio nos

Dječje nasilje: Đaku ispred osnovne škole slomio nos
9

Zagreb: Dječak (14) nakon nastave je odgurnuo Kristijana (11) u drvo i slomio mu nos. Mališan tvrdi da ga je samo pitao zašto ga stalno napada

VIDEO

Kristijan Štanfel (11) kaže da je nakon popodnevne nastave sjedio s prijateljima iz razreda na klupi ispred škole Antuna Mihanovića u zagrebačkom Dubcu. Osmaš je prolazio i nešto dobacio, a Kristijan kaže ga je pitao: "Zašto stalno napadaš moje prijatelje i mene?", nakon čega je izbila svađa.
- Kristijana su svog krvavog u ponedjeljak oko 19.15 sati kući doveli prijatelji. Ispričali su da mu je dečko iz osmog razreda nakon nastave ispred škole nabio glavu u drvo, slomio mu nos i pobjegao. Odmah smo obavijestili policiju i razrednicu te dijete prevezli u bolnicu, rekla je šokirana majka Hanka Štanfel (40). Kristijan kaže da dječaka zna iz viđenja te da to nije prvi put da se okomio na njega.
- Trčao sam za prijateljicom po školi koja mi je uzela kapu. Šalili smo se. Ispred vrata se stvorio osmaš i opalio mi šamar. No nije samo mene napadao. Prijatelja koji me branio bacio je na pod i udarao šakama što su svi vidjeli, rekao je Kristijan koji osim slomljena nosa ima izgrebano čelo, teške mučnine te nosi Shantzov ovratnik. Ivanka Keleković, ravnateljica OŠ Antuna Mihanovića, kaže da poduzimaju sve da spriječe tučnjave. Iako su se tukli ispred škole, kaže, da će učiteljsko i razredno vijeće odlučiti kako kazniti navodnog krivca. Kako neslužbeno doznajemo, napadač tvrdi da su šestaši njega izazivali pa su se posvađali. Uslijedilo je naguravanje pri čemu je, tvrdi dječak, Kristijan slučajno završio "glavom u drvetu".
- Razgovarali smo s djecom koja su bila tamo kao i sa roditeljima oba dječaka. Priče se uglavnom poklapaju. Učenik osmog razreda u školu je došao ove godine kao i njegov brat (11). Do sada nismo imali problema s tim učenikom i nakon razgovora je rekao da mu je žao što je ozlijedio Kristijana, kaže ravnateljica. Najveća kazna koju može izreći školsko vijeće je ukor.
Kristijan ima stariju sestru i brata (3) koji boluje od leukemije.
- Stalno smo po bolnicama i još nam je samo ovo trebalo, rekla je tužno majka.
- Nadam se da ću u ponedjeljak moći u školu. Nije mi svejedno no, ne bojim se. Jako me boli glava i mučno mi je od tada. Da nije bilo mojih prijatelja koji su mi brisali krv maramicama i pomogli mi da dođem do kuće, ne znam što bih, zaključio je Kristijan kojeg prijatelji posjećuju svaki dan. Tog dana nastavu je imao do 18.15 sati. Kaže da se u školi zadržao jer je morao s prijateljima počistiti razred i obrisati ploču nakon sata vjeronauka. Poslije su ostali malo pričati na klupama ispred škole gdje je prošao osmaš s prijateljem.
Ravnateljica napominje da škola nikada ne zatvara oči pred bilo kakvom vrstom nasilja. Zbog ovog incidenta odgodili su i školski ples te postrožili kontrolu učenika pod odmorima.
- Znate, svi mi koji radimo u školi pitamo se što se to u posljednje vrijeme događa? Djeca svašta vide na televiziji pa se ponekad tako i ponašaju. Zato smo mi tu da ih usmjerio na pravi put, dodala je ravnateljica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu