Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

'Djelatnica je grubo otela hranu studentici, imala je tuđu X-icu'

Djelatnica pulske menze ni nakon prepirki i uvjeravanja nije djevojci htjela dati hranu jer je utvrdila da kod sebe nema svoju X-icu već tuđu. Drugi su se ponudili platiti, ali djelatnica nije htjela niti čuti, pričaju studenti

Foto: Diana Maric/24sata
17 komentara

U pulskoj studentskoj menzi nekolicina studenata svjedočila je grubom postupanju djelatnice koja nakon prepirki i uvjeravanja na kraju nije djevojci htjela dati hranu. Iako su studenti, obzirom da ona kod sebe nije imala svoju  X-icu već tuđu, htjeli njezin ručak platiti svojom, milosti nije bilo.

Nekolicina njih je ispričala da je djevojka došla na ručak, ali s tuđom X-icom što je uočila djelatnica menze i kako kažu studenti, grubo je djevojci otela tacnu s hranom i tražila je da donese svoju X-icu.

- Kada su studenti vidjeli kako postupa s njom, bili su bijesni, ali i žalosni te su pokušavali riješiti situaciju. I djevojci je bilo neugodno i bila je u šoku zbog toga. Pitam se je li bolje baciti taj njezin ručak iz nekog inata, ili dati gladnoj ženi. Mislim da je sve otišlo predaleko, i da postoje bolji, ljudskiji načini rješavanja problema od otimanja hrane. Drugi su se ponudili platiti, ali djelatnica nije htjela niti čuti. Možda i jeste ispravno postupila, ali gdje je empatija, gdje je nestao čovjek? - pita se jedna pulska studentica.

Foto: Diana Maric/24sata

Za komentar smo upitali i rantatelja studentskog centra u Puli, Miodraga Čerinu.

- U Studentskom restoranu Pula, povremeno se provodi provjera korištenja studentskih iksica sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata. Iskreno nam je žao zbog neugodnosti koju je studentica tom prigodom doživjela - rekao je ravnatelj kratko. Studenti su ogorčeni i tvrde i da hranu ne smiju kupovati za vani.

- To je suludo, ne znam od kud takav zakon i tko ga je donio. Mnoge studentske menze dopuštaju kupovinu hrane za vani, a zašto i ne bi ako nam ostane hrane ponijeli ju da imamo za kasnije, za večeru možda, a ne da se baca - ogorčena je studentica. 

Foto: Diana Maric/24sata

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message