Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Djevojčica (3) na svom prvom ljetovanju dobila moždani udar

Holly Alcock iz Stafforda je zajedno s majkom, ocem i malim bratom prvi put otišla na ljetovanje. No, njezino prvo putovanje završilo je kolabiranjem samo tri dana nakon što su došli

Foto: Screenshot/JustGiving
7 komentara

Trogodišnja djevojčica bori se za vlastiti život nakon što je doživjela moždani udar na obiteljskom ljetovanju u Portugalu. 

Holly Alcock iz Stafforda je zajedno s majkom, ocem i malim bratom prvi put otišla na ljetovanje. No, njezino prvo putovanje završilo je kolabiranjem samo tri dana nakon što su došli. Doživjela je moždani udar i prebačena u bolnicu u Lisabon. U komi je već pet dana te je i dalje u ozbiljnom stanju. 

Holly i dalje ne može sjediti, stajati ili pričati, ali njezini roditelji kažu da joj stanje ipak ide na bolje. 

Njezin otac Mark (37) izjavio je kako je to "najgora noćna mora svakog roditelja". 

"Kao bespomoćno novorođenče je" 

- Moramo ju naučiti sve ispočetka, od govora do pokreta. Holly nas sad ipak može čuti i osjetiti, a čak se i smije na neke naše šale što je odličan znak. Noge joj se oporavljaju, a i ruke je držala dulje nego dan prije - rekao je za Daily Mail. 

- I dalje ne može sjediti ili jesti normalno. Idemo malim koracima, dug je proces oporavka. No, ona je zabavna, vrckava, samouvjerena djevojčica koja voli plesati i pjevati. Uvijek je bila osebujnog karaktera, a sad je kao bespomoćno novorođenče i tako je to tužno za vidjeti. Ovo je naša najgora noćna mora, po 14 sati smo u bolnici - objasnio je Mark. 

Djevojčici je prije putovanja dijagnosticiran tonzilitis, odnosno upala krajnika, no uz prepisane antibiotike je brzo ozdravila. Štoviše, roditelji su ju i na odmoru odveli doktoru jer je bila "previše pospana", no tamo su im rekli da je dobro i da može biti na odmoru. 

No, tri dana kasnije izgubila je svijest i završila u bolnici. 

"Naša kćer imala je trombozu" 

- Našeg sina od 18 mjeseci, Jacoba, smo ostavili kod mojih roditelja kod kojih smo bili na ljetovanju, a mi smo krenuli u bolnicu k Holly. Bilo je užasno, osam ili devet doktora stajalo je u njezinoj maloj sobici. Mislili smo da se radi o dehidraciji, ali kroz par minuta su nam rekli što se zapravo dogodilo. Holly je imala trombozu koja je došla do njezinog mozga prijepodne - ispričao je Mark. 

Holly se dan poslije nije ni probudila. Doktori su ju odveli na pretrage koje su pokazale da je imala moždani udar večer prije. Zbog ozbiljnog stanja prebačena je u Lisabon. Roditelji nisu s njome smjeli u helikopter, pa su vozili 257 kilometara kako bi bili uz svoju kćer. 

- Bila je u dubokoj komi, no kako su išli dani počela je otvarati oči, no nije bila svjesna - objasnio je njezin otac Mark. 

Zbog cijele situacije, roditelji su odlučili napraviti kampanju za prikupljanje novca na stranici JustGiving. Obzirom da ne znaju kako će ići oporavak njihove trogodišnje kćeri, nisu sigurni koliko će ih terapije koštati. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message