Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dođite na Velesajam i doznajte sve o strukovnim zanimanjima

Na Zagrebačkom velesajmu od 27. do 28. Ožujka godine održat će se Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe

Foto: dreamstime

Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecat će se u više od 40 strukovnih disciplina u kojima će prezentirati stručne kompetencije i demonstrirati vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje. Discipline će obuhvatiti atraktivan spektar od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo i pekarstvo, sve do suvremenih disciplina CAD i CAM tehnologija te interdisciplinarnih, poput robotike i mehatronike.

Natjecanje organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koja posjeduje dugogodišnje iskustvo organizacije državnih strukovnih natjecanja u Hrvatskoj. U šest paviljona, u prostoru od 15.000 m2 tijekom dva dana natjecanja očekuje se više od 15 000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva. Jedna je od glavnih svrha novoga modela natjecanja promocija I popularizacija strukovnog obrazovanja i poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Osim toga, učenici će se cijeli dan moći informirati o potrebama tržišta rada i uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje im mogu pomoći u odabiru obrazovnog programa i/ili zanimanja. Osim toga, moći će i sudjelovati u radionicama namijenjenim  učenicima osnovnih i srednjih škola pod vodstvom stručnih savjetnika HZZ-a.

Više potražite na: www.worldskillscroatia.hr

Tema: Promo sadržaj

Message