Obavijesti

News

Komentari 12

Tomašević najavio: "Do jeseni će se otvoriti Oporavilišta za divlje životinje u Dumovcu"

Tomašević najavio: "Do jeseni će se otvoriti Oporavilišta za divlje životinje u Dumovcu"
3

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomašević danas je obišao radove na izgradnji najmodernijeg objekta za životinje u Hrvatskoj te pozvao građane da udome napuštene pse

VIDEO

Oporavilište za divlje životinje u Dumovcu trebalo bi biti spremno za korištenje do kraja ljeta, najkasnije na jesen, najavio je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević na današnjoj konferenciji održanoj u Gradskom skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu. Izgradnja oporavilišta dio je projekta "Oporavilište za divlje životinje-Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba" vrijednog nešto više od 3 milijuna eura.

Više od polovice sredstava, 1.7 milijuna eura, daje Grad Zagreb iz proračuna, dok ostatak novca stiže iz EU fondova i resornih ministarstava.

Na prvom katu novoizgrađene zgrade nalazit će se najmodernije oporavilište za divlje životinje, dok će u prizemlju biti privremeno smješteni napušteni psi koji su trenutno u boksovima. Posebnost ovog projekta su i fotonaponske ćelije iz kojih će se dobivati električna energija, a nalazit će se na krovu objekta. Prilikom obilaska skloništa Gradonačelnik je pozvao sve građane ako ikako mogu da udome pse, umjesto da ih kupuju.

- I sam sam udomio napušteno štene. ta ljubav se ne može ni sa čim usporediti, imate zahvalno biće za cijeli život - rekao je Tomašević.

Ravnatelj Zoološkog vrta Zagreb Damir Skoko istaknuo je kako su tijekom prošle godine hvatači iz Dumovca imali oko 3000 intervencija, od čega je 1700 njih bilo na divlje životinje.

- Strašno nas veseli sve što iz dana u dan radimo: spašavanje pasa i mačaka sa zagrebačkih ulica, ali i svih drugih divljih životinja, pa i onih zaštićenih i ugroženih vrsta u Republici Hrvatskoj. Sada ćemo to moći raditi na još bolji način - zaključio je Skoko. 

Tomašević se osvrnuo i na pitanje obnove, odnosno hoće li do lipnja biti iskorišten europski novac iz Fonda za solidarnost namijenjen za obnovu javnih zgrada. 

- Ja sam optimističan, Mi planiramo povući 1.4 milijarde kuna od ukupno oko 600 milijuna eura koji su bili namijenjene za zagrebački potres. Zadovoljan sam kako stvari idu i očekujem da će zajedno i Grad i državne institucije povući sva ili skoro sva sredstva - izjavio je Tomašević. 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke