Milan Bandić radi i suši salame u Slavagori, koje osvajaju nagrade. Prije se proslavio vlastitim medom. Znao je Milan Bandić kobase objesiti i o sprave za vježbanje na svojem balkonu
Dobio nagradu: Milan Bandić i salame dela kao da mu je 20
Zlatnu, dvije srebrne i brončanu šajbu na 31. Samoborskoj salamijadi osvojile su salame zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.
- Ovo je deveta godina da gradonačelnik Bandić sudjeluje na našoj salamijadi i mogu reći da su mu salame svake godine sve bolje. Ove godine na natjecanje je prijavio četiri salame - rekao je Dubravko Viduč, predsjednik Udruge Zlatna šajba, koja je organizator salamijade. Otkriva nam kako Bandić kobasice radi na Slavagori u okolici Samobora, gdje ima vikendicu. Ne radi ih sam, nego s društvom, a odjednom naprave više od stotinu salama.
- Samoborska salama je robna marka i recept za nju nije tajna. Salame imaju samo četiri komponente: meso, sol, papar i češnjak. Pravi majstor mora znati pogoditi omjere i dobro je osušiti - objasnio nam je Viduč. Bandić salame suši na Slavagori, no znao ih je objesiti i na sprave na balkonu penthousea u Bužanovoj ulici u Zagrebu, što su građani snimili 2009. Prije nekoliko godina zagrebački gradonačelnik lansirao je i vlastiti med.