Obavijesti

News

Komentari 5

Doček Nove 2018. u bazenu, vinskom podrumu ili na ledu

Doček Nove 2018. u bazenu, vinskom podrumu ili na ledu
1

START U PONOĆ Brojne utrke počinju 1. siječnja ujutro ili u podne, a Varaždinci se diče startom u prvoj sekundi nove godine. Trči se 3,2 ili 6,4 km

VIDEO

Dok će u neki bacati petarde, na varaždinskom Kapucinskom trgu puknut će startni pištolj za 40. novogodišnju utrku. Nakon što mine prvi sat nove godine, obični će ljudi već zaboraviti da su u ponoć ispijali pjenušac, a trkači koji su odabrali dužu stazu sanjat će osvježenje.

Varaždinska Novogodišnja utrka i ona u brazilskom Sao Paolu navodno jedine na svijetu počinju u ponoć. Ali ona u Brazilu, zbog vremenskih zona, starta tri sata kasnije.

No, Varaždinci će moći novu dočekati i kližući od 23 do pola sata iza ponoći. Aktivan doček u Zagrebu organizira Holistički centar Luna. Bit će tamo orijentalnih plesačica, svirat će jamajkanski bubljari, ritualno će se spaljivati sve čega se treba riješiti, i prizivati ono što se želi. Bit će tu i šamanska bubnjanja i meditacija u krugu, zvučna kupka, te pozdrav suncu u zoru. Participacija je 100 kuna. Konzumacija droga, cigareta i alkohola nije dopuštena, a sudionici su pozvani da na doček ponesu hranu i kolačiće, koji moraju biti vegetarijanski ili veganski.

Ekskluzivni doček za vrlo pristojnih 400 kuna organiziraju Iločki podrumi u prekrasnom ladanjskom imanju Principovac usred vinograda. Goste čekaju dobra glazba, veliki plesni podij te glasovita srijemska vina i jela.

Za one željne putovanja, ali s malo slobodnog vremena, putničke agencije organiziraju jednodnevne izlete s dočekom. Ujutro na Silvestrovo je polazak, a u jutarnjim satima 1. siječnja povratak. Cijena takvih aranžmana uglavnom je oko 250 kuna.

U Fužinama, nadolazeću 2018. godinu građani i posjetitelji dočekat će ranije od ostalih. Naime, tamo se već 17 godina doček slavi na Silverstrovo, točno u podne. Cijeli program počinje u 10 sati ujutro.

Tuheljske Toplice organiziraju rockabilly doček u stilu pedesetih. Imaju i zabavan doček za djecu koja se mogu zabavljati u Tuhi clubu, aqua funu na bazenima, Indians dayu, mini discu ili potrazi za skrivenim blagom.

Zabavu na bazenima za odrasle i djecu u znaku 1001 noći organiziraju Terme Olimia blizu Desinića, ali sa slovenske strane Sutle. Kinci će izrađivati Aladinovu lampu, ukrašavati njegov mač i Jasmininu ogrlicu te lebdjeti na tepisima, a odrasli uživati u saunama uz orjentalnu glazbu, pjenušac i gastronomske specijalitete.     

Novogodišnjih trkača ima 226 

Kenija, Australija, Luksemburg, Ukrajina... samo su neke od država čiji su se trkači prijavili na jubilarnu 40. Novogodišnju utrku koja će na varaždinskom Kapucinskom trgu startati u prvom trenutku 2018. godine. Prijavilo se 226 trkača, 133 za varijantu od 6,4 kilometra, a ostali za upola kraću.

Čašica vina pa k neandertalcu

Zašto je Vuglec breg proglašen najboljim objektom vinskog turizma, može se provjeriti za 1380 ili 1980 kuna, koliko su dva ili tri polupansiona s dobrom hranom, finim vinima i puno smijeha. U cijeni su ulaznice za Krapinske toplice te Muzeje Hrvatskog zagorja među kojima je i Muzej krapinskih neandertalaca.

Film prije i film poslije ponoći

Projekcija komedije Majmunska posla Howarda Hawksa iz 1952. na novogodišnjem dočeku u zagrebačkom kinu Tuškanac počinje u 21.30, a pola sata nakon ponoći na rasporedu je Vrtuljak života Woodyja Allena. Između filmova bit će mnogo glazbe, ukusnih zalogaja i pjenušca. Doček je 200 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...