News

Komentari 42

Dodik brani Milanovića: Napadi su neutemeljeni i neprimjereni

Dodik brani Milanovića: Napadi su neutemeljeni i neprimjereni

'Bošnjački političari istu netrpeljivost pokazuju i prema Srbiji, iako u BiH živi više od milijun Srba, pa se postavlja pitanje o kojem zajedničkom životu oni govore kada odu u inozemstvo

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik stao je u srijedu u obranu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, ustvrdivši kako su neutemeljeni i neprimjereni napadi na njega koji dolaze od bošnjačkih poličara u susjednoj zemlji.

Milanović je tijekom ovotjednog radnog posjeta BiH izjavio kako smatra da Bošnjaci Hrvatima nepošteno nameću člana Predsjedništva BiH te je upozorio kako Hrvatska neće odustati od zaštite prava hrvatskog naroda kakva jamči izvorni Daytonski sporazum.

Zbog toga su ga član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović optužili da se ponaša poput "nepristojnog gosta u tuđoj kući", odnosno za bahati odnos prema BiH zbog kojega bi najveću štetu mogli imati upravo Hrvati.

Dodikova je ocjena kako predsjednik Hrvatske nije uvrijedio nikoga u BiH tko želi govoriti činjenicama, odnosno da je iznosio stajališta s kojima netko može biti suglasan ili ne, ali je dodao kako nitko nema pravo o šefu jedne države, pritom susjedne, iznositi takve kvalifikacije.

"Na žalost, bošnjački političari istu netrpeljivost, da ne upotrijebim neku težu riječ, pokazuju i prema Srbiji, iako u BiH živi više od milijun Srba, pa se postavlja pitanje o kojem zajedničkom životu oni govore kada odu u inozemstvo, kada nisu u stanju živjeti ni sa druga dva naroda u BiH, niti prva dva susjeda", kazao je Dodik za entitetsku novinsku agenciju RS.

Zaključio je kako Bošnjacima nije stalo ni do mira u kući niti do mira u regiji, jer bi u protivnom uvažili činjenicu da je Milanović predsjednik Hrvatske a da su u BiH jedan od tri konstitutivna naroda Hrvati.

Najčitaniji članci