Obavijesti

News

Komentari 8

Dogovor Agrokora i Zagreba: Karte ZET-a su opet u 'Tisku'

Dogovor Agrokora i Zagreba: Karte ZET-a su opet u 'Tisku'
8

Tisak će nastaviti poslovati na 142 lokacije u Gradu što će sačuvati 3500 radnih mjesta, putnici ZET-a karte ponovno mogu kupiti na kioscima Tiska, a Grad je izjednačen s ostalim dobavljačima u procesu nagodbe

VIDEO

U zgradi Gradske uprave u Zagrebu, na konferenciji za novinare gradonačelnik Milan Bandić, izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško, te predstavnici Zagrebačkog holdinga, Tiska i predstavnika sindikata Tiska, izvijestili su kako su postigli dogovor da Tisak nastavi poslovati na 142 lokacije u Gradu što će sačuvati 3500 radnih mjesta, a putnici ZET-a karte ponovno mogu kupiti na kioscima Tiska. 

- Na sastanku s premijerom prije 10 dana dogovorili smo da se održi sastanak s novim povjerenikom i  njegovim suradnicima. Tolerancija koja se pokazala na tom sastanku prije 10 dana rezultirala je ovom konferencijom, sastavili smo Sporazum Grada Zagreba i Tiska - rekao je Bandić. 

Sačuvali radna mjesta

- U životu treba sve zaboraviti kad se dobro završi pa ću ja zaboraviti i zahvaliti svima redom, svojim suradnicima i ljudima iz Tiska. Danas sam sretan čovjek, jer nismo zaboravili socijalni moment i djelatnike Tiska dok smo čuvali interese Grada, da ljudi idu sretni na posao i da mogu tamo kupiti sladoled, novine i kartu. Drago mi je da smo taj problem riješili zajedno - rekao je i zahvalio Perušku koji je pokazao dozu odgovornosti i svjesnosti problema. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

7
| Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ (ILUSTRACIJA)

Fabris Peruško kazao je kako je sporazum prirodan nastavak suradnje između Agrokora i Zagreba u kojem kompanija ima najviše jedinica te je Grad najbitniji partner jer Agrokor u njemu ostvaruje trećinu .

Izjednačili Grad s ostalim dobavljačima

- Drago mi je da je suradnja obnovljena, i da izvanredna Uprava može privesti proces nagodbe kraju - rekao je Peruško i dodao kako je to dodatak na sporazum koji su postigli s vjerovnicima, a ne utječe na ostale nagodbe.

- Sporazumom je obnovljena suradnja, isto tako sporazumom smo dogovorili produžetak koncesije koja ove godine ističe, i time smo omogućili da Tisak ima dugoročniji poslovni model - rekao je Peruško koji kaže da su izjednačili Grad Zagreb s ostalim dobavljačima te bi trebao dobiti 60 posto tražbina. Peruško i Bandić nisu htjeli govoriti o točnom iznosu, a kažu kako je najvažnije bilo sačuvati radna mjesta. 

'Kupujte karte i Ledov sladoled'

- Za Tisak su izuzetno bitne lokacije u Zagrebu. Bitno je razumjeti da je Tisak nacionalni distributer tiska, što je važno za naše tiskane medije. Ovim sporazumom je Tisak opet počeo prodavati ZET-ove karte i pozivam građane da kupuju karte, a kako je rekao gradonačelnik, neka kupuju i sladoled, ali Ledov - rekao je Peruško.  

Bandić u prosincu tražio isplatu cijelog duga

Podsjetimo, od prosinca prošle godine putnici nisu mogli kupiti karte ZET-a na kioscima Tiska jer je Milan Bandić tada od Agrokora zatražio da plate 113,6 milijuna kuna duga Zagrebu i Holdingu. Izvanredna Uprava redovito plaća račune, a dug je nastao u vrijeme Ivice Todorića. 

Bandićev ured je tada, u prosincu, na upit bi li pristali na plaćanje barem dijela duga kako bi povukli odluke, odgovorili su da traže plaćanje punog iznosa duga i to u lipu: 113.604.127, 25 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su