Obavijesti

News

Komentari 448

Dok je trpjela najveće bolove, čuvalo je srce iz Međugorja

Dok je trpjela najveće bolove, čuvalo je srce iz Međugorja
14

Vesela i rasplesana: Maloj Zadranki Stephanie (5) rekli su da izlazi iz bolnice. Nije se prestajala smijati i ponavljala je: “Idem van...”. Roditelji su cijelo vrijeme uz nju

VIDEO

Leži na bolničkom krevetu i velikim veselim okicama gleda prema povišenom televizoru. Crtić je - “Spužva Bob”. Ništa joj ne može pokvariti koncentraciju.

Veselo se smije svakom skeču. Pored bolničkog jastuka još je jedan manji, u obliku srca. Na njemu je velikim slovima napisano “Međugorje”. Upravo to srce njezina je najdraža igračka. Pratilo ju je od prvog dana dijagnoze. Grlila ga je u dugim besanim noćima kad joj je glavu presjecala neizdrživa bol. Nije bilo govora da ne putuje s njim i u Chicago. S njim spava, kraj njega jede... Stephanie se ne odvaja od svog srca.

Kupili su joj ga roditelji kad je prošle godine bila s njima u Međugorju.

Iako joj je bolnička soba prepuna malih i velikih plišanih i plastičnih igračaka, pa i mnoštva društvenih igara, njoj su ipak najdraže puzzle. U slaganju je rekorderka.

U samo nekoliko minuta spojila je šarene djeliće te s ponosom i veseljem u očima samo traži još za slaganje.

Roditelji su uz nju 24 sata na dan. Imaju svoj kauč, na kojem se mogu odmoriti i spavati ako ne žele ostaviti djevojčicu i otići u kuću u kojoj je cijela obitelj smještena. Soba veličine manje garsonijere prepuna je dječjih slika. Ima malu kuhinju sa sudoperom i hladnjakom, a djevojčica ima i svoju kupaonicu.

Sa Stephaniena prozora na petom katu čikaške bolnice pogled puca na drugi dio zgrade i veliki helidrom.

Ova bolnica je tolika da sve hrvatske bolnice, da se spoje, ne bi bile kao ona

- Ova bolnica je tolika da sve hrvatske bolnice, da se spoje, ne bi bile kao ona - rekla je Anita, Stephaniena majka.

I zaista, oko bolnice vozi autobus, koji je besplatan, a vožnja traje oko pola sata. Pacijenti imaju puni komfor. Primjerice, u Stephanienu sobu svakih sat vremena ulazi netko od osoblja. Prvo s odjela hrane - pitaju je li sve OK, je li gladna, ako joj se nešto ne sviđa, može odmah naručiti drugo... Čistačice nekoliko puta na dan čiste sobu. Sve je podređeno malim pacijentima. U liftu su ugrađena šarena svjetla, koja se po katovima mijenjaju. Svaki kat ima svoju maskotu, na Stephanienu je to slonić. Malena Zadranka trebala je jučer tijekom dana napustiti bolnicu.

Kad je to čula, od ranog je jutra veselo plesala i pjevala. Do zaključenja ovog izdanja liječnik im još nije napisao otpusno pismo. Nakon izlaska iz bolnice Stephanie, roditelji i njezina starija seka Melanie (8) bit će u kući nedaleko od bolnice. Tata i seka vratit će se u Hrvatsku, a Stephanie i mama još će mjesec dana biti u Chicagu na pretragama. Tek kad liječnici budu sigurni da može na put, doći će i one.

Jedva je čekala da ustane iz kreveta i počne se igrati

Iako izmučena od teške operacije, Stephanie ne skida osmijeh s lica. Veseli se izlasku iz bolnice i odlasku u kuću Ronald MacDonald, gdje je čeka velika Barbie kuća. I dok spava, ne odvaja se od srca iz Međugorja. Mama Anita kaže da mogu i sve igračke izgubiti, ali da bez srca ne smiju nikamo. Obitelj je sa Stephanie 24 sata na dan. Smješteni su u apartmanu na petom katu čikaške bolnice. Naša reporterka posjetila ju je nakon operacije, a Stephanie joj je radosno pokazala koje sve igre zna igrati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 448
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori