News

Komentari 3

Doktora terete za nesavjesno liječenje: Čovjeka u alkoholnoj komi nije prevezao u bolnicu

Doktora terete za nesavjesno liječenje: Čovjeka u alkoholnoj komi nije prevezao u bolnicu

Mladog liječnika se tereti da je propustio organizirati adekvatno bolničko liječenje i osigurati da se prati njegovo zdravstveno stanje. Muškarac je preminuo zbog trovanja etilnim alkoholom par sati kasnije

Općinsko državno odvjetništvu u Zlataru podignulo je optužnicu protiv mladića (26) zbog nesavjesnog liječenja. Kako navode u priopćenju, optužnicom mu se stavlja na teret da je početkom prosinca prošle godine u Klanjcu, kao dežurni liječnik, došao na intervenciju gdje je zatekao oštećenika bez svijesti i u alkoholnoj komi. 

Mladi liječnik pružio mu je liječničku pomoć čišćenjem dišnih sustava aspiracijom i stavljanjem u bočni položaj. Nakon toga, stoji u optužnici, je pretpostavio da neće doći do pogoršanja zdravstvenog stanja i, protivno pravilima medicinskog postupanja, propustio donijeti odluku od prijevozu pacijenta u medicinsku ustanovu. 

- Tereti ga se da je propustio organizirati adekvatno bolničko zbrinjavanje alkoholiziranog oštećenika i osigurati praćenje njegovog zdravstvenog stanja nakon čega je, tijekom sljedećih sati, došlo do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja te je, zbog akutnog trovanja etilnim alkoholom, nastupila smrt oštećenika - stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zlataru. 

Najčitaniji članci