Domovinski pokret ustaje za slobodu onih 'muškaraca' koji žele oduzeti slobodu ženama | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 105

Domovinski pokret ustaje za slobodu onih 'muškaraca' koji žele oduzeti slobodu ženama

Domovinski pokret ustaje za slobodu onih 'muškaraca' koji žele oduzeti slobodu ženama

Vjerojatno prvi puta u ljudskoj povijesti neka politička stranka ustala je u zaštitu prava i sloboda muškaraca. Domovinski pokret organizira u Saboru okrugli stol o pravima molitelja da oduzimaju slobodu ženama.

VIDEO

Došli smo, eto, do toga da se mora ustati (i ostati) u obranu prava i slobode muškaraca.

To je izvrnuta i uvrnuta verzija rodne ideologije u interpretaciji Domovinskog pokreta.

"Možemo! samo želi trolati, onemogućavati da se u javnom prostoru govori o kršenju prava muškaraca da iznose vlastite stavove", poručio je saborski zastupnik Domovinskog pokreta Igor Peternel u Novom listu, kritizirajući Možemo! zato što organizira svoj okrugli stol u Hrvatskom saboru u isto vrijeme kad i DP s udrugom U ime obitelji održava raspravu o "kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini".

Znači, sad su muškarci ugroženi. Ugrožena je njihova sloboda vjeroispovjesti i njihovo pravo da iznose vlastite stavove.

Što je vjerojatno - ustvari, apsolutno sigurno - jedina takva situacija u svjetskoj povijesti. Da muškarcima netko ne da govoriti. Osim, naravno, kad su im to zabranjivali drugi muškarci.

Oni misle ozbiljno

Igor Peternel prigovarao je svojim političkim konkurentima iz Možemo! da žele samo "trolati", premda njegove poruke i stavovi DP-a u zaštitu muškaraca doista zvuče kao nepatvoreno trolanje. Osim što, nažalost, oni misle ozbiljno.

Oni se zaista bore za slobodu muškaraca. Odnosno, "muškaraca".

Čak i onda kad se ti isti muškarci za čiju slobodu se zalažu žele ograničiti slobodu ženama. Čak i vlastitim suprugama kojima je zabranjeno moliti krunicu zajedno s njima u onom ograđenom prostoru na javnom trgu, gdje muškarci sinovi kleče, a žene mole zasebno i odvojeno.

Njihova sloboda vjeroispovijesti očito nije ravnopravna slobodi vjeroispovijesti muškaraca, čak i kad se mole istom Bogu i za istu stvar.

Obrana od žena?

Domovinski pokret sada ustaje u obranu muškaraca, ali ne i njihovih žena, da mole krunicu, kao i da "iznose vlastite stavove". Nije precizirao od koga ih brani, ali pretpostavlja se da je mislio na prosvjednice koje se okupljaju na trgovima kako bi prakticirale svoju slobodu govora na javnom prostoru i usprotivile se porukama koje šalju muškarci u klečećem stavu.

Drugim riječima, žene sada ne dozvoljavaju muškarcima da kleče, mole, agitiraju. Da ograničavaju prava i slobode svojim ženama, kao i svim ženama za koje smatraju da se nedolično ponašaju, da ih "izazivaju", da ih "ugrožavaju".

To je valjda prvi takav slučaj u ljudskoj povijesti.

Međutim, ovdje se ne brani nikakvo pravo muškaraca, nego prava molitelja. Klečitelja. Klečavaca. Muškarci s tim što klečavci rade nemaju nikakve veze.

Tko ima problem sa ženama?

Ako se oni isključivo smatraju muškarcima, nastupaju kao muškarci i grupiraju kao muškarci, onda je to naopaka verzija rodne ideologije. Međutim, pravi muškarci nemaju problem sa ženama: njihovim oblačenjem, ponašanjem, slobodom, karijerom, seksualnošću, samostalnošću, izricanjem stavova. I muškarci imaju problem s klečavcima, njihovim porukama i ponašanjem.

Igor Peternel, zajedno sa svojom novom strankom i Željkom Markić, stoga ne brani muškarce, jer njih ne treba braniti, već brani klečavce. 

I to klečavce koji traže slobodu za sebe dok je ograničavaju drugima. Svojim i svim drugim ženama.

Muškarci ne trebaju njihovu zaštitu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 105

VIDEO

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'
OLUJNE ĆELIJE

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'

Temperatura je bila 32°C i odjednom iz smjera Slovenije stigla siva naoblaka, pa crni oblaci, govori čitatelj 24sata

Operacija od 330 mil. eura: Kako je iz igre ispao Orbanov tajkun i trijumfirala Podravka
ISPLATA ĆE BITI NA JESEN?

Operacija od 330 mil. eura: Kako je iz igre ispao Orbanov tajkun i trijumfirala Podravka

Plus+ Belje, PIK Vinkovce i Vupik od Pavla Vujnovca preuzima Podravka na čelu s Martinom Dalić. Orbanov tajkun ovaj put nije uspio proširiti svoje carstvo
Nisu im ukopali cijevi, a još ih netko i reže i zatvara im ventile: 'Iz pipe curi samo vrela voda!'
APSURD U ZADRU

Nisu im ukopali cijevi, a još ih netko i reže i zatvara im ventile: 'Iz pipe curi samo vrela voda!'

Tijekom radova nisu zakopali cijevi. Voda se u njima grije. Građani su očajni