Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
53 komentara

Don Kaćunko: 'Avatar' je pitka Sai Babina kamilica

Don Anđelko Kaćunko je rekao da je film "Avatar samo nova kocka u mozaiku medijske new age propagande, kojoj je cilj odvući od kršćanstva"

Boris Ščitar/VL
Foto: Boris Ščitar/VL
53 komentara

Don Anđelko Kaćunko komentirao je reakciju službenoga glasila Svete Stolice "L'Osservatore Romano" u vezi filma Avatar koji je pokorio američke kino blagajne. Vatikan je film proglasio "limunadom koja nameće ljubav prema prirodi ispred religije". Kaćunko se složio s njihovom reakcijom i dodao kako je to samo nova kocka u mozaiku medijske new age propagande, kojoj je cilj ljude odvući od kršćanstva. Smatra da je Avatar nova forma stare podvale koja kaže da se čovjeka pod utjecajem Ribe (kršćanstva) nije uspjelo promijeniti nabolje, pa se zato moraju uložiti novi napori da se to uspije u eri Vodenjaka - Akvarijusa.
- Pojednostavljeno rečeno - Avatar je filmski iscjedak Sai Babine duhovnosti, pitka ideološko-religijska kamilica za nove duhovne nomade "oslobođene" od kršćanstva - rekao je Kaćunko za Slobodnu Dalmaciju. Vatikan je film okarakterizirao kao "bezopasan" spektakl koji se ne može uspoređivati s nekim SF remek djelima koji su obilježili povijest filma. Hrvatski katolički mediji neće se posebno osvrtati na film, koji je već zaradio 1,3 milijarde dolara.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message