Obavijesti

News

Komentari 58

Trumpovi suradnici nisu nosili maske prije i tijekom debate

Trumpovi suradnici nisu nosili maske prije i tijekom debate
1

Pokazatelji pandemije covida-19 i dalje su sve lošiji u Europi, napose u Francuskoj, gdje bi se u Parizu mogao proglasiti najviši stupanj opasnosti, i Španjolskoj, gdje su vlasti odlučile uvesti karantenu u Madridu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.47

Novak: U KBC-u Zagreb zaraženo 10 pacijenata, sedam liječnika i devet sestara

Pomoćnik ravnatelja KBC Zagreb Milivoj Novak potvrdio je u petak Hini da je u bolnici na Rebru koronavirusom zaraženo deset pacijenata, sedam liječnika i devet medicinskih sestara ali, kako je istaknuo, bolnica normalno funkionira.

Novak je rekao i da je u samoizolaciji 50 medicinskih sestara i 28 liječnika te deset pacijenata koji su smješteni u KB Dubravu i kliniku Fran Mihaljević. Poručio je i kako to nije ništa neočekivano jer su brojke u odnosu na njihov broj bolesnika i broj zaposlenih izrazito male.

- Nemamo žarišta unutar KBC-a - rekao je i dodao da se radi o pojedinačnim slučajevima.

Istaknuo je i da KBC najnormalnije radi, jer nije ništa neočekivano te je sve pod kontrolom.

21.33

Trumpovi suradnici nisu nosili maske prije i tijekom debate

Bliski suradnici američkog predsjednika Donalda Trumpa nisu nosili zaštitne maske tijekom višednevnih priprema prve predsjedničke debate, izjavio je u petak jedan od njih, a obitelj predsjednika ih je skinula u dvorani tijekom televizijskog duela s Joe Bidenom.

- Ne, nitko nije nosio masku u dvorani kada smo pripremali predsjednika - izjavio je jedan od njegovih savjetnika za debatu, Chris Christie, nakon objave da je Donald Trump pozitivan na covid-19. 

Bivši guverner New Jerseya je objasnio da je dio skupine od "pet do šest osoba" koja je pripremala američkog predsjednika za debatu protiv demokratskog kandidata za predsjedničke izbore 3. studenoga. 

On ga je redovno posjećivao u Bijeloj kućiI "od subote poslijepodne do sredine utorka", precizirao je. U ekipi za pripremu je bio i bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani.  

Chris Christie je rekao da kod predsjednika nije primijetio simptome, koji se obično javljaju pet dana nakon zaraze, iako to trajanje može biti duže ili kraće, ali rijetko prelazi 12 dana.

Oboljeli postaju zarazni dva dana nakon pojave prvih simptoma, što bi u slučaju Donalda Trumpa bio u utorak ili srijeda, ako su se prvi simptomi pojavili u četvrtak i li petak. 

Američki predsjednik (74) i njegov demokratski protivnik Joe Biden (77) su se sučelili u utorak navečer u Clevelandu, obojica bez maske, ali na udaljenosti kojom su poštivali potreban razmak. 

U dvoranu je obitelj Donalda Trumpa stigla s maskama, kao i obitelj Joea Bidena, ali su ih Trumpovi uskoro skinuli, ispričao je u petak moderator Chris Wallace.

- Svi u dvorani su bili negativni na testiranju - precizirao je on na kanalu Fox News.

Zdravstvene vlasti su preporučile da svi u zatvorenom nose maske, osim dvojice kandidata i moderatora.  

- Melania Trump je nosila masku kada je ušla ali ju je skinula kad je sjela. Svi ostali članovi obitelji, uključujući Ivanku i Tiffany nisi nosili masku kada su sjeli, izjavio je.

No supruga demokratskog kandidata Jill Biden je zadržala masku na licu tijekom cijele 90-minutne debate.

20.56

Biden nastavlja kampanju nakon negativnog testa na koronavirus

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden nastavit će u petak kampanju u važnoj "swing" državi Michigan nakon što je testiranjem potvrđeno da je negativan na koronavirus, nedugo nakon što je potvrđeno da je predsjednik Donald Trump zaražen, ali ima blage simptome.

Biden, koji je s Trumpom odmjerio snage u burnoj televizijskoj debati u utorak navečer, i njegova supruga Jill negativni su na test na koronavirus, priopćio je u petak njihov liječnik Kevin O’Connor. 

Nakon objave rezultata, Biden se uputio u Grand Rapids u Michiganu gdje će nastaviti kampanju. Michigan je takozvana "swing" država, pojam koji se odnosi na  države u kojoj realne izglede za pobjedu imaju obje strane i koje su presudne za ishod izbora.

- Sretan sam što mogu objaviti da smo Jill i ja negativni na testu za covid - objavio je Biden na Twitteru.

Biden je ranije zaželio Trumpu da brzo ozdravi. 

Trump za sada ima blage simptome i nastavlja s radom, objavila je Bijela kuća. 

Demokratska potpredsjednička kandidatkinja Kamala Harris i njezin suprug u petak su bili negativni na test na koronavirus i nastavljaju sa planiranim putovanjima, doznaje se iz njihova okruženja. Harris će kampanju nastaviti u Las Vegasu.

20.28

Korona u 'Brodosplitu': Oboljelo devet inozemnih radnika, sad su smješteni u brodogradilište

Devet inozemnih radnika splitskog brodogradilišta, mahom Indijaca, zaraženo je koronavirusom. 

Potvrdili su to iz uprave Brodosplita danas popodne, uz napomenu da su oboljeli odmah smješteni u karantenu. Radnici koji su bili s njima u kontaktu nalaze se u samoizolaciji. Dio oboljelih već je prebolio koronavirus i to bez većih komplikacija ili potrebe za hospitalizacijom, a dio je još u karanteni zbog čega iz Brodosplita poručuju da ne postoji opasnost od prijenosa virusa. 

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 58