Obavijesti

News

Komentari 3

Donald Trump: Vojna akcija protiv Irana i dalje je moguća

Donald Trump: Vojna akcija protiv Irana i dalje je moguća
1

No Trump je također dao do znanja kako je spreman smiriti eskalaciju dodavši da je voljan postići sporazum s Iranom za koji smatra da će ojačati slabo gospodarstvo te zemlje

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u subotu da će nametnuti dodatne sankcije Iranu kako bi spriječio Teheran da dođe u posjed nuklearnog oružja te dodao da je vojna akcija i dalje moguća.

Trump je razgovarao s novinarima u Bijeloj kući nakon što je nedavno otkazao vojnu akciju protiv Irana koja je trebala biti odmazda za rušenje američkog vojnog drona.

"Uvodimo dodatne sankcije Iranu", rekao je Trump. "U nekim slučajevima idemo sporo, no u drugim idemo brzo", dodao je.

Američki predsjednik rekao je kako je vojna akcija protiv Irana "uvijek na stolu".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No Trump je također dao do znanja kako je spreman smiriti eskalaciju dodavši da je voljan postići sporazum s Iranom za koji smatra da će ojačati slabo gospodarstvo te zemlje.

"Nazvat ćemo ga 'Učinimo Iran opet velikim'".

Također je rekao, kako prenosi France Presse, da će biti Irancima "najbolji prijatelj" ako odustanu od nuklearnog programa.

"Nećemo dopustiti Iranu da dobije nuklearno oružje i kada oni to prihvate imat će bogatu zemlju, bit će sretni a ja ću im biti najbolji prijatelj. Nadam se da će se to dogoditi."

"Nadajmo se da su pametni", nastavio je Trump. "Kada bismo mogli vratiti Iran na put ekonomske obnove, to bi bilo fantastično."

U međuvremenu ćemo "nastaviti nametati ekonomske sankcije", rekao je američki predsjednik.

Trump se obratio novinarima uoči puta u Camp David, a najavio je kako će ondje raspravljati o Iranu.

Trump odgađa najavljenu akciju protiv imigranata za dva tjedna

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u subotu da je odgodio za dva tjedna najavljenu akciju masovnih uhićenja imigranata radi deportacije kako bi dao vremena zakonodavcima da postignu kompromis imigracijskim pitanjima.

"Na zahtjev demokrata, odgodio sam proces uklanjanja ilegalne imigracije (deportacije) za dva tjedna kako bih vidio mogu li demokrati i republikanci zajedno pronaći rješenje problema azila i rupe na južnoj granici", napisao je Trump na Twitteru. "Ako ne, deportacije počinju", dodao je.

Ranije u subotu predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi pozvala je vjerske vođe da izvrše pritisak na predsjednika Donalda Trumpa kako bi zaustavio akciju protiv imigranata, odnosno masovnu deportaciju kojom bi bilo obuhvaćeno 2000 obitelji u 10 američkih gradova u nedjelju.

Demokratkinja Pelosi rekla je u izjavi da će najavljene racije i deportacije "unijeti strah u naše zajednice" te razdvojiti obitelji. 

"Predsjednikova akcija ne razlikuje prekršaj i počinjenje ozbiljnog zločina", rekla je Pelosi pozivajući vjerske i druge čelnike da ukažu Trumpu na vrijednost američkog programa zbrinjavanja izbjeglica.

Trump je kazao novinarima u subotu uoči puta u Camp David kako je Američka imigracijska i carinska služba (ICE) fokusirana na istjerivanje međunarodne ulične bande MS-13 iz Sjedinjenih Država.

Mnogi tražitelji azila iz Gvatemale, Hondurasa i Salvadora navode da je razlog zbog kojeg su potražili utočište u SAD-u upravo nasilje bandi poput MS-13.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag