Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
123 komentara

Donijeli skoro 750.000 potpisa: Ne želimo ići u mirovinu sa 67!

IZMJENE ZAKONA Prvi korak je da se zatraži provjera potpisa od Vlade, a nakon što taj postupak bude gotov, Sabor još ima mogućnost od Ustavnog suda tražiti ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja

Zagreb: Predaja sakupljenih potpisa Referendumske inicijative “67 je previše” Hrvatskom saboru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
123 komentara

Inicijativa '67 je previše', u četvrtak je u Sabor predala 65 kutija u kojima su 748.624 potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju.

POGLEDAJTE VIDEO

Zagreb: Predaja sakupljenih potpisa Referendumske inicijative “67 je previše” Hrvatskom saboru | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predstavnike sindikata primio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Broj prikupljenih potpisa je iznimno visok i on obvezuje - rekao je Jandroković i upoznao sindikate o proceduri.

Prvi korak je da se zatraži provjera potpisa od Vlade, a nakon što taj postupak bude gotov Sabor još ima mogućnost od Ustavnog suda tražiti ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja.

Jandroković nije želio odgovoriti treba li referendumsko pitaje poslati Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti. O tome će kažu, razgovarati s kolegama iz vladajuće većine. Na pitanje postoji li mogućnost pregovora sa sindikatima kako do referenduma ne bi došlo, kazao je: 

- Pregovori su uvijek dobrodošli, ali čini mi se iz razgovorima s predstavnicima inicijative da više nisu skloni pregovorima nego referendumu - odgovorio je Jandroković. 

Naveo je da kao predsjednik Sabora nije ni pokušavao sindikalne predstavnike uvjeriti da još jednom sjednu s Vladom za stol. Nije odgovorio ni postoji li mogućnost da Vlada izmjeni sindikatima sporan zakon te da tako referendum postane bespredmetan te poručio da o tome treba razgovarati s predstavnicima Vlade. 

U ime inicijative '67 jer previše' Mirela Bojić navela je kako je vrijeme za pregovore s Vladom o ovoj temi prošlo, jer su na Vladu apelirali ranije, no da ih tada nitko nije doživljavao.

- Građani su dali potpis da se održi referendum, a ne za pregovore' . poručila je Bojić. 

Navela je da su predstavnici inicijative predajom zahtjeva za referendum i potpisa završili prvi korak našega posla. 

- Prikupili smo veliki broj potpisa, duplo više od onog što zakon propisuje. Poručili smo predsjedniku Sabora da kako god smo odgovorno i ozbiljno mi pristupili ovome, očekujemo od Sabora i svih drugih institucija, što se tiče pregleda, kontrole i odluka koje se moraju donijeti, ozbiljnost i odgovornost - rekla je. 

POGLEDAJTE VIDEO

Inicijativa ‘67 je previše’ u Sabor predala više od 700.000 potpisa za referendum o mirovinskoj reformi. Primio ih šef Sabora Reporter: Snježana Krnetić

Objavljuje 24sata Politiko u Četvrtak, 13. lipnja 2019.
 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message