Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Donirala je dio jetre svekru: 'Ponosna sam na svoj ožiljak'

Ako imate šansu i mogućnost nekome da pomognete, nemojte puno razmišljati jer svakome je život drag. Ja imam ožiljak koji označava život, rekla je Almira Mumić koja je svom svekru spasila život

Foto: Dnevni Avaz
13 komentara

Ljudska humanost nema granica, to je pokazala i Almira Mumić iz Živinca kod Tuzle koja je doniranjem dijela jetre spasila život svekru Nusretu (65), piše Dnevni avaz.

Naime, on se nakon zarađene mirovine u rudniku mrkog uljena Đurđevik umjesto da uživa u mirovini prije pet godina teško razbolio, dobio je cirozu jetre. Jedina nada za daljnji život je bila transplantacija jetre. Njegova tri sina nisu mogla biti donori, ali je zato spas bila njegova snaha, supruga najstarijeg sina, koja je bez razmišljanja pristala spasiti život svekru.

Almira je odlučila dio svoje jetre dati svekru.

Foto: Dnevni avaz

- Ako imate šansu i mogućnost nekome da pomognete, nemojte puno razmišljati jer svakome je život drag. Ja imam ožiljak koji označava život i ja sam ponosna na to - napisala je Almira, prenosi Sarajevo.ba.

Obavili su pretrage i pripreme za transplantaciju, koja je prošla bez ikakvih problema. Snaha se vratila kući, dok je Nusret još ostao u bolnici, jer postoperativni oporavak traje nešto duže. Vijest o humanosti snahe vrlo brzo se proširila društvenim mrežama i odjeknula na ovim prostorima. Mlada žena je sretna što je mogla pomoći ocu svoga supruga.

- Hvala vam svima na podršci i željama za brzo ozdravljenje. Dobro sam, hvala Bogu. Svekar je odlično, ali će nešto kasnije biti s nama kod kuće, jer transplantirani pacijenti budu malo duže u bolnici – rekla je Almira.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message