Obavijesti

News

Komentari 13

Donirala je dio jetre svekru: 'Ponosna sam na svoj ožiljak'

Donirala je dio jetre svekru: 'Ponosna sam na svoj ožiljak'
2

Ako imate šansu i mogućnost nekome da pomognete, nemojte puno razmišljati jer svakome je život drag. Ja imam ožiljak koji označava život, rekla je Almira Mumić koja je svom svekru spasila život

VIDEO

Ljudska humanost nema granica, to je pokazala i Almira Mumić iz Živinca kod Tuzle koja je doniranjem dijela jetre spasila život svekru Nusretu (65), piše Dnevni avaz.

Naime, on se nakon zarađene mirovine u rudniku mrkog uljena Đurđevik umjesto da uživa u mirovini prije pet godina teško razbolio, dobio je cirozu jetre. Jedina nada za daljnji život je bila transplantacija jetre. Njegova tri sina nisu mogla biti donori, ali je zato spas bila njegova snaha, supruga najstarijeg sina, koja je bez razmišljanja pristala spasiti život svekru.

Almira je odlučila dio svoje jetre dati svekru.

- Ako imate šansu i mogućnost nekome da pomognete, nemojte puno razmišljati jer svakome je život drag. Ja imam ožiljak koji označava život i ja sam ponosna na to - napisala je Almira, prenosi Sarajevo.ba.

Obavili su pretrage i pripreme za transplantaciju, koja je prošla bez ikakvih problema. Snaha se vratila kući, dok je Nusret još ostao u bolnici, jer postoperativni oporavak traje nešto duže. Vijest o humanosti snahe vrlo brzo se proširila društvenim mrežama i odjeknula na ovim prostorima. Mlada žena je sretna što je mogla pomoći ocu svoga supruga.

- Hvala vam svima na podršci i željama za brzo ozdravljenje. Dobro sam, hvala Bogu. Svekar je odlično, ali će nešto kasnije biti s nama kod kuće, jer transplantirani pacijenti budu malo duže u bolnici – rekla je Almira.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1