Obavijesti

News

Komentari 37

Dopunsko koje pokriva lijekove s B liste jeftinije je nego HZZO

Dopunsko koje pokriva lijekove s B liste jeftinije je nego HZZO

Najpovoljnije dopunsko zdravstveno osiguranje nudi Uniqa. Za iznos od 65 kuna mjesečno pokrivaju sve usluge koje osiguranicima pruža HZZO te A i B listu lijekova

VIDEO

Polica dopunskog zdravstvenog osiguranja koja omogućuje besplatno liječenje i usluge u javnom zdravstvu može se ugovoriti u HZZO-u te u privatnih osiguravatelja, kao što su Croatia zdravstveno osiguranje, Uniqa, Merkur, Generali i Allianz.

HZZO nudi jedinstvenu cijenu osiguranja od 70 kuna svim osiguranicima bez obzira na dob, no njihova polica ne pokriva lijekove s B liste. Policu po cijeni istoj kao u HZZO-u nudi i Generali osiguranje, no ona pokriva i B listu lijekova.

- Riječ je o lijekovima koje samo djelomično subvencionira HZZO, a ostatak plaćamo mi po polici dopunskog osiguranja - priopćili su iz Generalija dodavši kako se nakon isteka osiguranja može tražiti povrat od 15 posto uplaćene premije ako nisu korištene usluge koje polica pokriva ili je njihov trošak bio manji od 120 kuna.

- Iznos od 15 posto može se iskoristiti i za uplatu premija za sljedeće ugovorno razdoblje - rekli su u Generaliju. Trenutno najpovoljniju policu dopunskog osiguranja nudi Uniqa osiguranje. Za iznos od 65 kuna mjesečno polica pokriva A i B listu lijekova osiguranicima u dobi između 18 i 65 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Onima koji dopunsko osiguranje ugovore do kraja ovoga mjeseca iznos mjesečne police bit će 58 kuna. A dobit će i gratis drugo liječničko mišljenje tijekom prve godine osiguranja - pojašnjavaju u Uniqi.

U Croatia osiguranju također je bilo moguće ugovoriti policu koja pokriva lijekove s B liste, no tu su mogućnost ukinuli 1. lipnja ove godine.

- Polica za osiguranike do 60. godine iznosi 67, a za starije od te dobi 89 kuna mjesečno - tvrde u Croatiji i dodaju da se plaćati može trajnim nalogom, uplatnicom i svim vrstama kartica. Cijene u Allianzu variraju od 45 do 250 kuna mjesečno, ovisno o dobi osiguranika te ugovara li se osnovni ili prošireni paket osiguranja.

- Osiguranici između 18 i 40 godina plaćaju 45 (osnovni), odnosno 65 kuna mjesečno (prošireni), oni od 41 do 60 godina 65 ili 95 kuna, dok je premija osiguranja za starije od 61 godine 170 ili 250 kuna mjesečno - rekli su u Allianzu gdje prošireni paket ne uključuje sve lijekove s B liste, nego samo dva pakiranja nekog lijeka u godinu dana. Npr. osiguranik od 52 godine koji plaća premiju od 95 kuna mjesečno u godinu dana može besplatno dobiti dvije kutije lijeka, na primjer Ibuprofena, Normabela ili Voltarena.

Bilo im je preskupo: U HZZO-u kažu da sad nisu u mogućnosti ponuditi pokriće doplate za B listu lijekova jer bi tad cijena police osiguranicima bila preskupa.

Ugovor s HZZO-om vrijedi godinu dana

Polica sklopljena s HZZO-om pokriva plaćanje zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, specijalističke preglede, dijagnostiku, fizikalnu terapiju, bolničko liječenje, stomatološke usluge, izdavanje lijekova...

U Uniqa osiguranju gratis drugo mišljenje

Polica u Generali osiguranju pokriva sve usluge koje pruža i HZZO. Isto je i u Uniqa osiguranju gdje do kraja mjeseca nude akcijsku cijenu od 58 kuna po polici, a uz to se dobiva i gratis drugo mišljenje liječnika.

Ako ne reagirate, polica se produljuje

Nakon isteka godine dana, koliko ugovor o dopunskom osiguranju traje, polica se automatski produljuje i smatra se važećom ako ugovaratelj na zadnji dan trajanja ugovora ne zatraži njegovo raskidanje.

Otkazni rok uključuje sva prava iz police

Osiguranici koji imaju ugovorenu policu u HZZO-u, a žele prijeći kod privatnog osiguravatelja, moraju ili čekati da im ugovor istekne ili HZZO-u podnijeti zahtjev za raskidom, što uključuje i otkazni rok od tri mjeseca.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina