News

Komentari 84

DORH o transparentu: 'Nismo zvali Mrnarevića na razgovor'

DORH o transparentu: 'Nismo zvali Mrnarevića na razgovor'

Mrnarevića je zbog tog transparenta prijavio odvjetnik Mate Knezović pozivajući se na odredbu Kaznenog zakona o ugrožavanju teritorijalne cjelovitosti....

Državno odvjetništvo izvijestilo je nakon niza napisa u medijima da nije zvalo na razgovor Peru Mrnarevića, aktivista koji je na prosvjedu protiv promjene imena Trga Maršala Tita u Zagrebu nosio sarkastični transparent "Vratite Italiji Istru i Dalmaciju".

Mrnarevića je zbog tog transparenta prijavio odvjetnik Mate Knezović pozivajući se na odredbu Kaznenog zakona o ugrožavanju teritorijalne cjelovitosti ili ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske.

U priopćenju objavljenom na njihovoj internetskoj stranici Državno odvjetništvo je, suprotno Mrnarevićevim tvrdnjama na društvenim mrežama, izvijestilo da "nije zvalo Peru Mrnarevića".

"Provjerom je utvrđeno da je Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu, povodom zaprimljene kaznene prijave, dalo nalog nadležnoj policijskoj upravi radi provjere navoda kaznene prijave kako bi se donijela meritorna državnoodvjetnička odluka.

Nakon objave teksta, županijska državna odvjetnica u ŽDO-u Zagreb izvršila je nadzor spisa i utvrdila kako je postupajući zamjenik pogrešno zatražio prikupljanje obavijesti jer se u konkretnom slučaju ne ostvaruju elementi prijavljenog kaznenog djela niti drugog kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Županijska državna odvjetnica je nakon toga povukla zahtjev dostavljen policiji te će biti donesena meritorna državnoodvjetnička odluka", navodi Državno odvjetništvo.
 

Najčitaniji članci