Obavijesti

News

Komentari 255

'Nezakonito stekao milijardu': Izdali tjeralicu za Todorićem

'Nezakonito stekao milijardu': Izdali tjeralicu za Todorićem
1

Donedavni čelnik Agrokora jedini od 15 osumnjičenika u aferi Agrokor kojemu je sudac Zoran Luburić odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke...

VIDEO

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo raspisalo je tjeralicu za Ivicom Todorićem protiv kojeg je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

Tužiteljstvo je raspisalo tjeralicu protiv osumnjičenika slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu, izvijestio je u subotu poslijepodne DORH, navodeći da daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:37

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora.

Županijski sud odredio je istražni zatvor samo za Ivicu Todorića, a ostali su u srijedu, 18. listopada pušteni da se brane sa slobode.

Ukupnoj šteti tužiteljstvo pribraja i nepripadnu korist od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za "jednu pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Pretpostavlja se da se Todorić nalazi u Londonu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su