News

Komentari 2

DORH: Trojici Gruzijaca istražni zatvor zbog šverca migranata

DORH: Trojici Gruzijaca istražni zatvor zbog šverca migranata

U priopćenju Državnog odvjetništva RH u petak precizira se kako je na prijedlog Tužiteljstva sudac istrage “odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega”

Trojica Gruzijaca od 36, 33 i 32 godine saslušani su na Općinskom državnom odvjetništvu Karlovac po kaznenoj prijavi za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, članici EU i potpisnici Šengenskog sporazuma te im je određen istražni zatvor, naveo je DORH.

U priopćenju Državnog odvjetništva RH u petak precizira se kako je na prijedlog Tužiteljstva sudac istrage “odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega”.

Trojicu gruzijskih državljana se osnovana sumnjiči da su 12. ožujka u blizini Slunja, zajedno i po prethodnom dogovoru zbog ostvarivanja imovinske koristi, ilegalno prebacivali strane državljane, iako su bili svjesni da se oni protuzakonito nalaze na području Republike Hrvatske.

- Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 36-godišnjak u osobnom vozilu prevozio više ilegalnih migranata od kojih se jedan nalazio u prtljažnom prostoru, a svi su prethodno ušli u Republiku Hrvatsku nezakonito, mimo granične kontrole, bez valjanih dokumenata- stoji u priopćenju.

Istovremeno su mu osumnjičeni 33-godišnjak i 32-godišnjak u kombi vozilu bili “prethodnica radi dojave o prisutnosti policije na cestama sve dok ih nisu zaustavili policijski službenici Policijske postaje Slunj”.

 

Najčitaniji članci