Obavijesti

News

Komentari 17

Dorian ojačao na 5. kategoriju: Prijete vjetrovi od 250 km/h!

Dorian ojačao na 5. kategoriju: Prijete vjetrovi od 250 km/h!
1

Stanovnici Bahama pripremaju se u nedjelju na dolazak uragana Dorian koji je tijekom vikenda ojačao do 5. kategorije, javljaju agencije pozivajući se na američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

 Očekuje se da će se iznimno opasna oluja obrušiti na Bahame u nedjelju obilnim kišama koje bi mogle potrajati dva dana, visokim valovima i jakim vjetrovima - priopćio je NHC.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

Rano u nedjelju po lokalnom vremenu, uragan Dorian se nalazio 55 kilometara istočno od otoka Abaca, praćen vjetrovima od 260 kilometara na sat.

Premijer Hubert Minnis je pozvao stanovnike otoka Abaca i Grand Bahama da se upute na glavni otok kako bi izbjegli "opasnu i razornu oluju".

 - Želim da zapamtite da se kuće i ostala zdanja mogu ponovo izgraditi. Živote ne možemo zamijeniti -  kazao je premijer i upozorio da je olujom ugroženo oko 73.000 stanovnika i 21.000 domova.

FILE PHOTO: Bahamians prepare for the arrival of Hurricane Dorian in Nassau

Valovi bi mogli doseći preko šest metara, objavio je NHC.

Zbog uragana Dorian koji bi se nakon Bahama mogao obrušiti na američku istočnu obalu, predsjednik Donald Trump je odgodio planirani posjet Poljskoj, a zamijenjuje ga potpredsjednik Mike Pence.