News

Komentari 4

Dosad neviđene fotke: Američki vojni pilot snimio je selfie s kineskim špijunskim balonom

Dosad neviđene fotke: Američki vojni pilot snimio je selfie s kineskim špijunskim balonom

Niz fotografija predstavlja dosad najbliži pogled na uređaj za koji su službenici procijenili da je visok oko 60 metara te težak oko jedne tone

Ministarstvo obrane SAD-a u srijedu je objavilo zapanjujuće slike kineskog špijunskog balona oborenog u blizini obale Južne Karoline ranije ovog mjeseca. 

Fotografije su snimljene dan prije nego što su dva borbena zrakoplova američkih zračnih snaga oborila balon u blizini Myrtle Beacha.

Fotografija jasno prikazuje tajanstvenu, srebrnasto-bijelu kuglu balona s pločama koje vise ispod nje i upečatljiv prizor sjene američkog zrakoplova na balonu, piše Guardian.

758016977

Niz fotografija predstavlja dosad najbliži pogled na uređaj za koji su službenici procijenili da je visok oko 60 metara te težak oko jedne tone. 

The suspected Chinese spy balloon drifts to the ocean after being shot down off the coast in Surfside Beach

Otkako smo otkrili kineski špijunski avion, dodatno smo postrožili nadzor američkog zračnog prostora, rekao je u javnom obraćanju prošli tjedan američki predsjednik Joe Biden, prenosi BBC.

Osvrnuo se zatim i na preostala tri nepoznata objekta koje su američke obrambene snage srušile.

- Savjetovali su me stoga sam naredio da ih srušimo jer su predstavljali opasnost za civilne zrakoplove - kazao je Biden.

Najčitaniji članci