Obavijesti

News

Komentari 189

Dosta im je bulinga: Ispisuju djecu jer ih i dalje maltretira

Dosta im je bulinga: Ispisuju djecu jer ih i dalje maltretira
1

NEĆE ČEKATI: Roditelji bjelovarske škole nisu tjedan dana slali đake u školu jer ih jedan učenik zlostavlja. Sad ih ispisuju jer nema promjene unatoč obećanjima ravnateljice

VIDEO

Rješenje problema se ne nazire i stoga je većina nas roditelja odlučila ispisati djecu iz 1. osnovne škole i upisati ih u jednu od tri preostale u Bjelovaru, jedinstveno je devetero od 17 roditelja učenika 6a razreda koji su se u nedjelju okupili ispred škole.

Kao što su 24sata ranije pisala, roditelji se žale na sustavno maltretiranje jednog učenika nad svima i stoga su 17. listopada odlučili da djeca tjedan dana ne idu na nastavu. Tada im je, kako govore, na sastanku s ravnateljicom škole, predstavnicima Grada, Centra za socijalnu skrb i liječnicom školske medicine obećano da će se u roku od dva tjedna pronaći rješenje problema. Učenik je, prema obećanju ravnateljice, udaljen s nastave. Nakon sastanka roditelji su odlučili vratiti djecu na nastavu, kao znak dobre volje i želje da se sve što prije riješi. Tom roditeljskom sastanku su se odazvali roditelji djece koja su tjedan dana bojkotirala nastavu, osim roditelja navedenog dječaka, koji nisu opravdali izostanak.

- Učenik ne prihvaća autoritet nastavnog osoblja i šetnjom u razredu ometa ostale. A sklon je i vršnjačkom nasilju jer je premlatio jednog kolegu iz razreda koji je završio u bolnici - tvrde roditelji djece koja se žale na školskog kolegu.

Kako je u zaključcima službi koje su provele stručno pedagoški nadzor navedeno da škola nije pravodobno osigurala odgojno-obrazovnu i stručnu pomoć za učenika kojeg roditelji smatraju uzročnikom neprimjerenog ponašanja, od ravnateljice Tatjane Landsman zatražili smo da nam objasni gdje je “zapelo”.

U međuvremenu se nekolicina učenika ispisala iz škole, a to namjeravaju i drugi. Roditelji ravnateljicu smatraju najodgovornijom za stanje u razredu jer, tvrde, ona ima “pokroviteljski” pristup prozvanom dječaku. Potkrepljuju to, podatkom da su dječaku ukinute sve izrečene odgojne mjere, no to nismo mogli provjeriti. Govore kako ne stoji tvrdnja da djeca nemaju dovoljno empatije, jer taj isti razred pohađa jedan učenik po posebnom programu, a drugi 100-postotni invalid.

Njegova majka je rekla kako se prema njezinu djetetu svi u razredu ponašaju i više nego korektno. Do zaključenja ovoga broja nismo primili ravnateljičin odgovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao