Obavijesti

News

Komentari 6

Dovedite svoj budžet u red uz ove aplikacije za vaše mobitele!

Dovedite svoj budžet u red uz ove aplikacije za vaše mobitele!

Više ne postoje izlike. Ako želite srediti osobne financije ne morate u banku ili kod financijskog savjetnika. Postoji cijeli niz mobilnih aplikacija s kojima možete lako kontrolirati svoj budžet

VIDEO

Prvi korak za uspješno sređivanje osobnih financija je da znate točno koliko zarađujete, koliko su vam obvezni mjesečni troškovi, a koliko su oni koje trebate prilagoditi. Većina nas nema vremena odlaziti u banku i savjetovati se s bankarom, no tko kaže da si ne možete sami pomoći. Svoje financije vrlo uspješno možete kontrolirati i on line. Internet i mobilno bankarstvo je neprestano u porastu. Prema američkim istraživanjima prije sedam godina mobilno bankarstvo je koristilo svega 12 milijuna ljudi, a ta brojka je u pet godina porasla na 45 milijuna. Bankarski stručnjaci tvrde da je potpuno sigurno - zaštićeno je tokenom, PIN-ovima te dodatnim kontrolama unutar aplikacije.  

Ovo su neke aplikacije koje vrijedi downloadati. Besplatne su pa mogu samo pozitivno utjecati na vaš budžet. Neki smatraju da je to super način da dovedete svoje financije u red, a drugi da je moderan život nezamisliv bez virtualnog vodiča za osobne financije. To su aplikacije uz pomoć kojih u svakom trenu znamo stanje na računu, koje nas upozoravaju kada moramo platiti svoje obveze i koje nam pomažu štedjeti. 

 

Wally – besplatna za Android iOS uređaje

Ovo je aplikacija koja vam omogućuje da neprestano pratite koliko ste novaca i na što potrošili. Već godinama je na vrhu najpopularnijih i najjednostavnijih aplikacija za vođenje osobnih financija. Omogućava vam da pratite kategorije u kojima trošite, primjerice, hrana, posao, odjeća ili zabava. Tako si možete zadati ciljeve kako bi uštjedjeli ili smanjili potrošnju u nekoj od kategorija. Wally vam omogućuje da odredite koliki će vam dnevni budžet biti za trošenje. Na vrijeme će vas upozoriti koliko vam je ostalo novaca. Svaki račun možete fotografirati i spremiti u arhivu, tako da ga ne izgubite u gomili papirića po džepovima i novčaniku.

Mint – aplikacija koja je u 2016. godini ocijenjena kao najbolja za osobne financije na Android Marketu

Ona vam pomaže da trošite pametnije. Na ovaj način sve vaše kreditne i debitne kartice su na jednom mjestu, kao i svi računi – žiro, tekući itd. Možete pratiti potrošnju, kao i na većini aplikacija za osobne financije. Na Mintu možete izraditi i svoj proračun, tražiti podsjetnike i upozorenja za važne transakcije ili kad trebate platiti koji račun te imati vlastitog savjetnika koji će vam reći kako da lakše uštedite novac. Grafički prikaz vaših financija pomoći će vam da kao laik lakše shvatite gdje ''štekate.''

Ona vam šalje notifikaciju čim premašite limit koji ste si sami odredili. Može čak i izračunati koliko bi novaca uštedjeli ukoliko pratite sve Mint savjete.

Digit – jedna od najboljih aplikacija za štednju

To je jedna od aplikacija koja vas jednostavno tjera da štedite. Aplikacija je povezana s vašim bankovnim računom i proučava vaše navike trošenja. Svakih nekoliko dana šalje vam obračun koliko novaca možete staviti ''na stranu''.  Aplikacija je besplatna za iOS uređaje. Neki preporučaju i aplikaciju Quapital koja je također popularna za iPhone. Cilj je da si svaki dan postavite maleni cilj i tako štedite a da niti ne primjećujete.

m-zaba

Aplikacija koja vam služi kao online banka, kao da neprestano nosite banku sa sobom. U svakom trenu možete provjeriti stanje i promete svih računa, kartica, štednje, kredita, obavljati sva plaćanja koja morate i to jednostavno, brzo i prije svega sigurno. Također, ako ne stignete na kiosk možete kupiti bonove za mobitel ili nadoplatiti ENC uređaj. Skeniranjem uplatnice lako se plaćaju računi i kad su banke i pošte zatvorene. Također, aplikacijom možete ugovoriti osiguranje ili kredit ako vam je unaprijed odobren.

Grocery Shopping List – Out of Milk

U svijetu je jedna od najpopularnijih aplikacija za kupovinu. Bez papira, olovke i kalkulatora. Zamjenjuje sve. Lako se kreira shopping lista, možete kreirati i listu zadaća koje morate obaviti te iskontrolirati koliko trošite na namirnice.

Goodbudget

Ova aplikacija je za one koji pate na organiziranost. Ona vam omogućava da svakog mjeseca odvojite točno određeni iznos i rezervirate ga za specifične troškove (računi, namirnice, izlasci). Svaki iznos aplikacija stavlja u posebnu "omotnicu" i kako upisujete što ste i kada potrošili, tako ona oduzima raspoloživ iznos iz "omotnice". 

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje