News

Komentari 71

Dr. Čulina: 'Djeca žele biti sigurna da neće zaraziti nekog, imaju izgrađenu svijest'

Dr. Čulina: 'Djeca žele biti sigurna da neće zaraziti nekog, imaju izgrađenu svijest'

Na organizirano cijepljenje došlo je oko 40 djece, uglavnom osnovnoškolaca i mlađih srednjoškolaca. Cijepili su Pfizerom i, kako kaže dr. Čulina, jedva su se čekali cijepiti.

U Rijeci je u nedjelju u sportskoj dvorani na Zametu organizirano cijepljenje protiv koronavirusa, a cijepila su se i djeca i odrasli. Novi list piše da je odaziv bio dobar, a sva cijepljena djeca bila su naručena na cijepljenje.

– Cijepljenje je trajalo od jutra do 15 sati, i cijepili smo više od 40 djece, uglavnom starijih osnovnoškolaca i nekoliko mlađih srednjoškolaca. Naime, stariji srednjoškolci su već prije mogli biti cijepljeni jer je cijepljenje za njih prije bilo odobreno, no ipak cijepiti se došlo i 50-ak odraslijih adolescenata, maturanata i studenata prvih godina studija. Tako da su maturanti i oni mladi koji su na početku studija zapravo već jednim dijelom procijepljeni, te su neki od njih došli na drugu dozu cijepljenja - objasnila je doc. dr. sc. Tatjana Čulina, specijalistica školske medicine iz Odjela školske i sveučilišne medicine pri Nastavnom Zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

- Cijepili smo Pfizerom i došla su djeca od 12, 13, 14 godina, a iz razgovora s njima i roditeljima uvidjeli smo da su jedva dočekali da se i oni cijepe. Svi su obavezno bili u pratnji roditelja, a poneki su došli i s cijelim obiteljima i svi se cijepili, mama, tata i djeca ove dobi – svi odjednom - dodala je dr. Čulina.

Kaže da djeca koja su se cijepila imaju izgrađenu svijesti i žele biti sigurni da neće biti prijenosnik virusa.

 

Najčitaniji članci