Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

U Cessni su bili instruktor leta i učenica: Otkazao im je motor

Vozili smo se prema moru kad je odjednom, dva auta ispred nas, sportski avion sletio na autocestu, valjda mu je bilo oštećeno krilo, udario je nosom, ali uspio je izmanevrirati slijetanje

Foto: Snimio čitatelj, Vatrogasci Vrbovsko
37 komentara

Na autocesti Zagreb-Rijeka, između Vrbovskog i Ravne Gore, manji sportski avion Cessna 150 sletio je na prometnicu. Srećom, sve je prošlo bez većih posljedica i nitko nije ozlijeđen.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Vozili smo se prema moru kad je odjednom, dva auta ispred nas, sportski avion sletio na autocestu, valjda mu je bilo oštećeno krilo, udario je nosom, ali uspio je izmanevrirati slijetanje - rekla je čitateljica.

Foto: snimio čitatelj 24sata

Vatrogasci DVD-a Vrbovsko i djelatnici autoceste Zagreb-Rijeka izašli su na teren. Za sada nemamo više detalja, u tijeku je intervencija, rekao je zapovjednik DVD-a Vrbovsko Dalibor Mareković.

Foto: snimio čitatelj 24sata

Kako doznajemo u zrakoplovu koji je prisilno sletio bila je učenica srednjih godina te nastavnik T.G., iskusan dugogodišnji pilot. 

- Otkazao im je motor u zraku no ne zna se zbog čega. To ćemo tek vidjeti. Zrakoplov nije naš, nego smo ga posudili jer je naš bio na popravku. U trenutku kada je otkazao motor, zrakoplov je lebdio nekoliko minuta, a nastavnik je imao malo vremena da odluči hoće li slijetati na livadu ili autoput. Srećom da nije sletio na livade jer je tamo puno kamenja i rupa i pitanje je kako bi se sve završilo. Ovako su sretno prizemljili i srećom nema ozlijeđenih - kaže nam pilot Miljenko Bucalović iz prve privatne škole u Lučkom.

Foto: čitatelj 24sata

Čim su sletjeli nastavnik ga je o svemu obavijestio. Inače, plan im je bio da lete do Grobnika i ondje odrade par slijetanja te se vrate u Zagreb.

- Bili su na nekih maksimalno 300 metra visine kada se to dogodilo. Pribranošću nastavnika sve se dobro završilo - kaže nam Bucalović. U takvim letjelicama ne nose se padobrani, a Bucalović ističe, da samo u filmovima netko sa zemlje može tada pomoći.

Foto: čitatelj 24sata

- Ako imate vremena javite kome stignete što se događa no to su trenuci u kojima odmah morate reagirati. Koliko sam vidio po slikama ni šteta nije prevelika. Propeler nije svinut, lijevo krilo je ok, a desno je pognuto jer je njime udario s upornicom. Ne izgleda strašno - priča Bucalović koji je upravo na putu za mjesto nesreće od kuda će prevesti zrakoplov do Lučkog.

- Skinut ćemo mu krila i prevesti ga vjerojatno HAK-om do mjesta popravka. Najvažnije je da su svi dobro - zaključio je Bucalović.

>>> Uskoro više...

 

Možda vas zanima i ovo:
Message