Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Drama na Velebitu: Penjačicu morali spašavati helikopterom!

Ovakve akcije iziskuju vrhunsko umijeće posade helikoptera kao i letača spašavatelja koji su i ovu akciju izveli rutinski iako su elise helikoptera povremeno bile dosta blizu same stijene, objavio je GSS

Foto: GSS
29 komentara

HGSS je objavio fotografije spašavanja ozlijeđene penjačice u Nacionalnom parku Paklenica.  Podsjetimo, HGSS je u četvrtak poslijepodne primio dojavu o padu penjačice u zapadnom dijelu Anića kuka na Velebitu, jedne od najpoznatijih stijena u Hrvatskoj. Žena je pala uslijed odlamanja hvatišta, a pritom je zadobila bolne ozljede prsnog koša. 

Pixsell ZAPELA NA STIJENI Žena se ozlijedila penjući se u NP Paklenica: Spasio ju HGSS

Foto: GSS

- Unesrećena se nalazila se stotinjak metara od vrha stijene u smjeru L`anno delle Lumache. Odmah po dojavi deset spašavatelja Stanice Zadar upućuje se zemaljskim putem na mjesto nesreće. Istovremeno je pozvan helikopter HRZ-a s ekipom letača spašavatelja kako bi akciju spašavanja izveli do mraka jer bi se u protivnom spašavanje proteglo dugo u noć - objavio je GSS. 

Foto: GSS

Dodaju kako je ekipa letača spašavatelja poletila iz Splita i pri dolasku se iz lebdećeg helikoptera do unesrećene spustila liječnica HGSS-a i već za 15 minuta unesrećena se u podvjesu helikoptera prevezla do helidroma u Starigrad Paklenici nakon čega su prebačeni u helikopter i naknadno na aerodrom u Zadru gdje je predana timu Hitne medicinske pomoći. 

Foto: GSS

- Akcije spašavanja iz stijene izuzetno surizične i opasne, a posebno one kod kojih se koriste helikopteri. Ovakve akcije iziskuju vrhunsko umijeće posade helikoptera kao i letača spašavatelja koji su i ovu akciju izveli rutinski iako su elise helikoptera povremeno bile dosta blizu same stijene. Akcija je završena u 18.30 povratkom spašavatelja u bazu - objavio je GSS.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message