Obavijesti

News

Komentari 22

'Draže bi mi bilo da je moj Josip ubio mene, ne snahu'

'Draže bi mi bilo da je moj Josip ubio mene, ne snahu'
5

Zaštitari za ukras: U Centru za socijalnu skrb ne pretresaju niti traže oružje. Ravnatelj je odlučio da samo usmjeravaju stranke u urede koje traže

VIDEO

Nosila je Nikolina tako dječaka po kući i pokazivala mu vanjski svijet kroz prozor. Stariji sin igrao se plišanim igračkama i tad se činilo da su djeca napokon sigurna i na miru. Danas, nažalost, znam da pomoć dobrih ljudi koji su Nikolini i njezinim sinovima pružili utočište nije bila dovoljna.
- Otišla je ljetos svojom voljom, pronašla je stan i počela živjeti s djecom. Mlađe je dijete prohodalo ovdje kod nas u kući - rekla nam je nakon Nikolinina ubojstva ravnateljica sigurne kuće u kojoj je boravila.
Sve stanarke kuće koje su poznavale Nikolinu zgrozilo je stravično ubojstvo. Njen podivljali suprug cijelo je vrijeme lutao odriješenih ruku sve ljući i bjesniji, a oni koji su ga mogli i trebali zauzdati nisu to učinili. Ljude u ovom našem čudnom i okrutnom svijetu ubijaju iz raznih razloga. Ali u Nikolininu slučaju posebno je ironično i pretužno što ju je, na kraju cijele tragične priče, ubila njezina majčinska ljubav. Nije od monstruma otišla zbog sebe. Otišla je zbog goleme ljubavi prema sinovima i da bi zaštitila dva nemoćna bića. A dovoljan je i jedan jedini poremećeni um koji će tu ljubav vidjeti kao povod za zločin.
Zašto ga nisu spriječili? Zašto su sve službe nehajno odmahnule rukom i pustile krvnika na čistinu, na kojoj je Nikolina, sama i nezaštićena, pokušavala izgraditi neki novi život? Svi su krivi i svi su zakazali. A neka im Nikolinina slika bude vječna krivnja s kojom će živjeti. Kamo sreće da ovo bude i povod da nikad više ne oplakujemo ni jednu Nikolinu...

DRAŽE BI MI BILO DA JE MOJ JOSIP UBIO MENE, A NE SNAHU
Ubojica majke dvoje djece Joso Štajdohar (29) u dubokoj je komi. Liječnici u Općoj bolnici Sisak, neslužbeno doznajemo, nisu uvjereni u njegov oporavak. U policiji su u šoku, svjesni da će vjerojatno ispasti najveći krivci za ovu tragediju.
- Ništa, ali baš ništa nije upućivalo da bi išta mogao učiniti. Da, jednim dijelom jesmo krivi. Svi smo krivi za ovo, cijeli sustav. Čovjek je izašao iz Centra za socijalnu skrb. Dakle, bio je unutra, ušao pored zaštitara, koji ga nije pregledao. S bivšom ženom i djecom izašao je, a s njima je bio i pokojničin otac. I on i bivša supruga rekli su policajcima da je sve u redu, smijali su se, rekli da su djeci kupili cipele. Supruga je tada tražila da odu malo s djecom u park poigrati se. On je na to pristao. I njen otac ih je ostavio nasamo. Dakle, nitko nije posumnjao da će napraviti krvoproliće. Mogu nam sad svi suditi, znamo da će jedino policija biti kriva - rekli su nam neslužbeno u policiji.
U Centru za socijalnu skrb u Glini ravnatelj Stjepan Klarić potvrdio je da imaju zaštitara, ali da oni stranke ne pretresaju.
- Smatramo kako nema potrebe za takvo što jer onoga tko uistinu želi ugroziti oružjem nekog od zaposlenika, zaštitara teško može spriječiti. On je tamo da usmjeri stranke u urede - odgovorio je ravnatelj. Uvjeren je da je to prava zadaća zaštitara. Kaže da se trenutno konzultira sa stožerom za krizna stanja kako bi svi, obitelj i djeca ubijene Nikoline, ali i djelatnici Centra, lakše prevladali stresno stanje.
Ubojičina majka Štefica Štajdohar za sina kaže da nije ni nasilnik ni kriminalac.
- Nije premlaćivao Nikolinu. Znao ju je samo šamarati. Vjerujte mi, draže bi mi bilo da je moj sin Josip ubio mene nego Nikolinu. Slutila sam da nešto sprema u utorak predvečer kad je pri odlasku iz kuće poljubio temelj u ratu srušene kuće i ulaz u dvorište. Prije toga je plakao i govorio da će si okončati život jer nije mogao podnijeti da ne bude s djecom. Obavijestila sam policiju, policajci su došli i krenuli u potragu, ali ga nisu našli - ispričala je Štefica Štajdohar. Nakon razvoda, Joso Štajdohar, se neko vrijeme liječio u Psihijatrijskoj bolnici u Vrapču.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"