Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
122 komentara

'Riješit će se gorući problem općine Sali na Dugom otoku'

Načelnik općine Sali zahvalio se predsjednici na posjetu i trudu: 'Ovo je prvi put da je stvorena izravna komunikacija i dijalog s otočanima oko rješavanja njihovih problema'

Foto: Marko Prpić/Pixsell
122 komentara

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je istaknula kako su iz Ministarstva pravosuđa najavili da će se u ovoj godini riješiti gorući problem općine Sali na Dugom otoku - neusklađenost zemljišnih knjiga koja koči razvoj gospodarstva na otoku.

- Našli smo rješenje i dobili obećanje Ministarstva pravosuđa da će se već ove godine ovaj veliki problem riješiti, što je bitno jer je čisto vlasništvo preduvjet za pokretanje poslova investiranja i apliciranja projekata za europske fondove - rekla je predsjednica nakon sastanka s članovima Općinskog vijeća Salija i načelnikom Zoranom Morovićem.

Morović je zahvalio predsjednici na posjetu i trudu koji je uložila kako bi pomogla općini Sali, istaknuvši kako je ovo prvi put da je stvorena izravna komunikacija i dijalog s otočanima oko rješavanja njihovih problema.

Sastanku je nazočila i zamjenica ministra pravosuđa Barica Novosel, koja je kazala kako je na području Zadarske županije u tijeku obnova najvećeg broja zemljišnih knjiga u Hrvatskoj.

- Dogovorili smo i drugi tjedan potpisujemo sporazum s općinom Sali, zaposlit ćemo i dodatne ljude kako bi se taj problem što prije riješio. Najprije počinje obnova katastarske općine Božava, onda Sali i do kraja godine imat ćemo završenu obnovu obje katastarske općine - poručila je Novosel.

Predsjednica Grabar-Kitarović, koja je ovoga tjedna predsjednički ured privremeno premjestila u Zadar, tijekom dana posjetit će tvornicu ribljih prerađevina Mardešić u Salima, Park prirode Telašćica, OPG Morović u Žmanu i Području školu u Božavi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message