Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drugi dan zaredom Splićanima vodu za piće voze cisternama

Stanovništvu šireg područja grada Splita, Solina, Kaštela i Trogira savjetuje se da vodu iz slavina prokuhavaju prije uporabe za piće za malu djecu, starije i za one sa slabijim imunitetom

Split: Zbog zamućenosti izvora rijeke Jadro građani se opskrbljuju pitkom vodom
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
2 komentara

Cisternama će u srijedu biti nastavljena dostava pitke vode na ukupno 44 mjesta na širem splitskom području, jer je zbog obilne kiše zamućena voda iz izvora rijeke Jadro koji pitkom vodom snabdijeva to područje.

Ovo je drugi dan za redom da se na širem splitskom području pučanstvo pitkom vodom snabdijeva pitkom vodom, ali je prema rasporedu kojeg je objavila splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija u srijedu broj mjesta na koje se cisternama dovozi pitka voda povećan na 44, umjesto 42 koliko ih je bilo u utorak.

Zbog zamućenja vode na izvorištu rijeke Jadro uslijed obilnih kiša posljednjih dana, te posljedičnog zamućenja vode iznad dopuštenih vrijednosti i u vodoopskrbnoj mreži, stanovništvu šireg područja grada Splita, Solina, Kaštela i Trogira savjetuje se da vodu iz slavina prokuhavaju prije uporabe za piće za malu djecu (do tri godine starosti), starije i imunoinsuficijentne osobe (osobe oslabljenog imuniteta).

Djelatnici laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije redovito prate situaciju, te će o svim eventualnim promjenama na vrijeme informirati javnost.

Voda zamućena i u Vrgorcu

Voda u Vrgorcu opet je zamućena i treba je prokuhavati, upozorila je u srijedu gradska komunalna služba.

Zbog obilnih padalina u protekla tri dana zamućena je pitka voda s izvorišta Butina.  Komunalno Vrgorac, koje skrbi o izvorištu i vodoopskrbnoj mreži, na svojoj službenoj stranici upozorilo je građane da kao mjeru predostrožnosti, vodu za piće prije uporabe prokuhaju.

Prošlog mjeseca bila zamućena voda s izvorišta Banja, i mjera predostrožnosti, prokuhavanje vode, trajala je pet dana.

Možda vas zanima i ovo:
Message