Obavijesti

News

Komentari 2

Drugi dan zaredom Splićanima vodu za piće voze cisternama

Drugi dan zaredom Splićanima vodu za piće voze cisternama
1

Stanovništvu šireg područja grada Splita, Solina, Kaštela i Trogira savjetuje se da vodu iz slavina prokuhavaju prije uporabe za piće za malu djecu, starije i za one sa slabijim imunitetom

VIDEO

Cisternama će u srijedu biti nastavljena dostava pitke vode na ukupno 44 mjesta na širem splitskom području, jer je zbog obilne kiše zamućena voda iz izvora rijeke Jadro koji pitkom vodom snabdijeva to područje.

Ovo je drugi dan za redom da se na širem splitskom području pučanstvo pitkom vodom snabdijeva pitkom vodom, ali je prema rasporedu kojeg je objavila splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija u srijedu broj mjesta na koje se cisternama dovozi pitka voda povećan na 44, umjesto 42 koliko ih je bilo u utorak.

Zbog zamućenja vode na izvorištu rijeke Jadro uslijed obilnih kiša posljednjih dana, te posljedičnog zamućenja vode iznad dopuštenih vrijednosti i u vodoopskrbnoj mreži, stanovništvu šireg područja grada Splita, Solina, Kaštela i Trogira savjetuje se da vodu iz slavina prokuhavaju prije uporabe za piće za malu djecu (do tri godine starosti), starije i imunoinsuficijentne osobe (osobe oslabljenog imuniteta).

Djelatnici laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije redovito prate situaciju, te će o svim eventualnim promjenama na vrijeme informirati javnost.

Voda zamućena i u Vrgorcu

Voda u Vrgorcu opet je zamućena i treba je prokuhavati, upozorila je u srijedu gradska komunalna služba.

Zbog obilnih padalina u protekla tri dana zamućena je pitka voda s izvorišta Butina.  Komunalno Vrgorac, koje skrbi o izvorištu i vodoopskrbnoj mreži, na svojoj službenoj stranici upozorilo je građane da kao mjeru predostrožnosti, vodu za piće prije uporabe prokuhaju.

Prošlog mjeseca bila zamućena voda s izvorišta Banja, i mjera predostrožnosti, prokuhavanje vode, trajala je pet dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji