Obavijesti

News

Komentari 24

Držali sina zatočenog u kući 30 godina: 'Htjeli smo ga zaštititi'

Nijemac (43) spašen je iz kuće u Bavarskoj u koju su ga zatočili roditelji prije 30 godina. Bio je potpuno zapušten, uraslih noktiju na nogama, prekriven vlastitim izmetom, ali nije bio pothranjen

VIDEO

Nijemac (43) spašen je iz kuće u Bavarskoj u koju su ga navodno zatočili vlastiti roditelji prije 30 godina. Njegov identitet nije otkriven zbog strogih njemačkih zakona.

- Još uvijek ne znamo točno koliko vremena muškarac nije imao kontakt s vanjskim svijetom i je li mu bilo dopušteno ili zabranjeno napustiti nekretninu - rekao je glasnogovornik policije Jürgen Stadter u izjavi za njemačke medije. Ono što je njemačka policija potvrdila jest da je čovjek definitivno bio u izolaciji.

Policija je reagirala nakon anonimne dojave susjeda koji su čuli čudne jauke iz kuće u gradiću Freienfels, na sjeveru Bavarske.  

Policija je pretražila kuću gdje su pronašli muškarca. Bio je potpuno zapušten, uraslih noktiju na nogama, prekriven vlastitim izmetom, ali nije bio pothranjen, piše Guardian.

Odveli su ga u pokrajinsku bolnicu gdje će ostati dok se ne oporavi. Liječnici su rekli kako vjeruju da je muškarac mentalno hendikepiran.

Policija je izvijestila da je muškarac završio osnovnu školu i krenuo u srednju, no otprilike u dobi od 13 godina stručnjaci su ga proglasili nesposobnim za pohađanje nastave. To dokazuje i pronađena dokumentacija koja datira iz 80-ih godina i pokazuje da muškarac ima samo osnovnoškolsko obrazovanje.

- Ne znamo otkad je muškarac živio bez kontakta s vanjskim svijetom niti znamo je li mu bio onemogućen izlazak iz kuće - kazao je glasnogovornik Juergen Stadter.

Policijski izvori ne žele koristiti termin "spašavanja", već ističu kako je vjerojatno riječ o "obiteljskoj tragediji".

Majka zatočila kćer 

Sličan slučaj otkriven je u travnju kada je policija oslobodila 26-godišnju ženu iz stana u bavarskom Rosenheimu. Nju je godinama držala zatočenu njezina 54-godišnja majka. Kada je policija ušla, majka je iskočila kroz prozor s drugog kata zgrade i teško se ozlijedila.

Mentalno zaostala kći žrtva roditelja

Roditelji u njemačkoj pokrajini Brandenburg nisu svoju kćer (13) godinama puštali iz kuće. Djevojčica, koja je mentalno i fizički zaostala, nikada nije bila u školi, a nije niti je išla kod liječnika. Roditelje je 2009. policiji prijavio susjed. Socijalna služba je roditeljima uzela djevojčicu i odvela ju u bolnicu. Roditelji imaju još dvoje djece koje je također preuzela socijalna služba.

Zatočio, tukao i silovao kćeri

Policija u Austriji je 2011. otvorila istragu protiv osamdesetpetogodišnjeg muškarca za kojeg se vjeruje da je zatočio, tukao i seksualno zlostavljao svoje dvije kćeri duže od četiri desetljeća, objavila je policija.

Kćeri, koje imaju 53 i 45 godina, živjele su u malenoj kuhinji, a spavale su na drvenoj klupi. Još nije jasno jesu li smjele izlaziti iz prostorije, ali zna se da im je bio zabranjen svaki kontakt s drugim osobama.

Mentalno su zaostale i smještene su u zdravstvenu ustanovu. Vjeruje se da su izolirano živjele od 1970. do 2011. godine.

Strašno zlostavljanje se otkrilo u svibnju kada je otac pokušao silovati stariju kćer. Ona se obranila od napada, a starac je pao i ozlijedio se. Dva dana kasnije ga je pronašao socijalni radnik i cijeli slučaj prijavio policiji.

Zatočili sina jer je bio hiperaktivan

Francuska policija 2009. uhitila je roditelje koji su svog sina Dylana (7) utamničili praktički od rođenja. Držali su ga zatvorenog u podrumskoj sobi nalik ćeliji.

Stephanie M. (35) i njezin suprug Franck S. (42) zatvorili su sina u mračnu sobu u predgrađu francuskoga gradića Millaua. Gotovo svakoga dana otac bi se spuštao u sobu i tukao dječaka dok je majka sve to gledala i odobravala.

Socijalna služba došla je u njihov doma zbog zanemarivanja drugog mlađeg sina starog tek godinu dana. Služba je to prijavila policiji koja je došla pretresti kuću. Tada su policijski istražitelji slučajno otkrili malenu sobu u kojoj je bio zatočen Dylan. Dječak je bio u teškom psihičkom i fizičkom stanju, no unatoč tome pokazivao je zavidno znanje iako nije išao u nikakvu školu, niti je imao kontakte s vanjskim svijetom. Roditelji su policiji rekli da su sina zatočili jer im je bilo "teško" sa sinom kojeg su optužili da je bio hiperaktivan. Muškarca i ženu su priveli, a djecu je zasad odvela socijalna služba.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...