News

Komentari 31

Drže kujicu u kavezu na suncu bez hrane i vode: 'Uginuli su joj svi štenci, a ona sjedi u izmetu'

Drže kujicu u kavezu na suncu bez hrane i vode: 'Uginuli su joj svi štenci, a ona sjedi u izmetu'

Kujica je toliko pothranjena da joj se vide rebra. Njuškica joj je puna nametnika. Užasno je lajala i cviljela, vidjelo se da je uznemirena, kaže nam čitateljica

Tijekom šetnje u mjestu Konjevrate, udaljenom desetak kilometara od Šibenika, naša čitateljica zatekla je mučar prizor - kujicu koja sa svojim mrtvim štencima boravi u malom kavezu i strašnim uvjetima.

- Čuli smo lavež i otišli provjeriti što se događa. Kad smo prišli bliže, vidjeli smo kujicu i mrtve štence, možda je samo njih dvoje još bilo živo. Izgledalo je strašno. Cijeli kavez je bio u izmetu, a kujica je bila toliko pothranjena da joj se vide rebra. Njuškica joj je bila puna nametnika. Užasno je lajala i cviljela, vidjelo se da je uznemirena, ispričala nam je čitateljica. 

Kujica je zatočena u kavezu na zabačenom imanju na kraju ulice Gornji Krnjići, do kojeg vodi makadamski put.

- Sve izgleda jako derutno. Kujica boravi u izmetu, nije imala ni hrane ni vode tek posudu u kojoj je bio nekakav napoj, to sigurno nije bila hrana - kaže nam čitateljica pa dodaje kako je na tom imanju još pasa koji su također u jako lošem stanju. 

- Neki su također bili u kavezu, a neki u dvorištu. Svi su izgledali jako zapušteno i uznemireno, neki su pokušavali preskočiti ogradu... Vidjeli smo i 'vlasnika', iako se on pravio da nas nije vidio - rekla nam je. 

Kujica je bila izolirana od svih njih, u kavezu na suncu do kojeg je jedva dopirao komadić hlada ispod kojeg bi se mogla sakriti. 

Čitateljica je sve prijavila policiji, a u nekoliko navrata u torbi je 'švercala' hranu i vodu do njenog kaveza kako vlasnik ne bi primijetio. 

Kontaktirali smo i PU Šibensko-kninsku gdje su nam rekli da su odmah nakon zaprimljene dojave poslali svoje službenike na teren kako bi provjerili o čemu se radi te poduzeli odgovarajuće mjere.