News

Komentari 1

Duga Resa: Policija je uhvatila dvije žene, htjele iznuditi novac

Duga Resa: Policija je uhvatila dvije žene, htjele iznuditi novac

Istragom su utvrdili su da su osumnjičene putem mobitela kontaktirale ženu (37) te su pokušale iznuditi novac pod prijetnjom objavljivanja za nju kompromitirajućeg materijala na društvenim mrežama

Zbog iznude 37-godišnjakinje karlovačka policija uhitila je 33-godišnjakinju i 52-godišnjakinju prilikom dogovorene primopredaje novca protekle subote u noćnim satima na području Duga Rese, priopćuje PU karlovačka. Zbog sumnje da su osumnjičene prema unaprijed stvorenoj nakani za cilj imale pribavljanje protupravne imovinske koristi nad njima je provedena kriminalistička istraga kojom je policija utvrdila način počinjenja kaznenog djela iznude. Istragom su utvrdili su da su osumnjičene putem mobitela kontaktirale 37-godišnjakinju te su pokušale iznuditi određeni novčani iznos pod prijetnjom objavljivanja za nju kompromitirajućeg materijala na društvenim mrežama. Nakon nekoliko dana, osumnjičene su joj se ponovo javile, te navele lokaciju i vrijeme primopredaje novca.
 
- U noćnim satima 22. siječnja, na području Duge Rese, policijski službenici uhitili su osumnjičene zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršena je pretraga vozila koji su koristile te je kod 33-godišnjakinje pronađeno oružje koje je zakonito posjedovala. - kažu u policiji. 
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznuda protiv osumnjičenih će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava, dok će protiv 33-godišnjakinje biti podnesen i Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Najčitaniji članci