Obavijesti

News

Komentari 20

Duguje 57,3 mil. kn: Predložili stečaj tvrtke Brune Orešara

Duguje 57,3 mil. kn: Predložili stečaj tvrtke Brune Orešara
1

Orbis Holding do kraja srpnja imao je evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u iznosu od čak 57,3 milijuna kuna. Tvrtku je Orešar osnovao još 1998.

VIDEO

Financijska agencija (Fina) podnijela je prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Orbis Holdingom d.o.o, tvrtkom nekadašnjeg tenisača i poduzetnika Brune Orešara, navodeći kako je taj dužnik do kraja srpnja imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u iznosu od čak 57,3 milijuna kuna.

Kako se navodi u prijedlogu Fine u ponedjeljak objavljenom na oglasnoj ploči zagrebačkog Trgovačkog suda, ta Orešarova tvrtka ima jednog zaposlenog te otvorene račune i oročen novac u dvije komercijalne banke. Osim toga Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini Orbis Holdinga.

Tvrtka je osnovana u siječnju 1998. s temeljnim kapitalom od 4,1 milijun kuna, a kao jedini osnivač i predsjednik uprave u sudskom registru navodi se Bruno Orešar.

Kao prvi predmet poslovanja te tvrtke registrirane za graditeljstvo, trgovine i usluge navodi se vađenje ruda i kamena. Upravo je Orbis Holding, prema medijskim napisima, krajem 2012. bila jedna od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja je zatražila predstečajnu nagodbu, odnosno pomoć države u konsolidaciji poslovanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Orbis Holding te njegovo vodstvo prozivalo se za fiktivne ugovore i izvlačenje novca iz Jadrankamena u kojem je Orešar bio predsjednik Nadzornog odbora, no pravomoćnom presudom bili su oslobođeni optužbi u tom slučaju.

Osim kao predsjednik uprave Orbis Holdinga, Orešar se u sudskom registru navodi kao osnivač, direktor ili član nadzornog odbora čak 17 tvrtki.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a