Obavijesti

News

Komentari 6

Duguje državi 'silne milijune': Glumica utajila porez i nestala

Duguje državi 'silne milijune': Glumica utajila porez i nestala
1

Kineske vlasti su slučaj Fan Bingsbing (36) iskoristile i kao upozorenje ostalima u zabavnoj industriji za koje se sumnja da taje porez. Glumicu od lipnja javnost nije vidjela...

VIDEO

Poznata je i slavna, a još od lipnja nitko ju navodno nije vidio. Kineska glumica Fan Bingsbing (36) nestala je nakon što su se pojavile glasine o utaji poreza, a sada je za to i službeno optužena. Država od nje i njenih kompanija traži 883 milijuna juana (oko 830 milijuna kuna) u što će uključen porezni dug od 225 milijuna juana zajedno s  kaznama za neplaćanje poreza. 

Karijera jedne od najpoznatijih glumica u Kini traje više od dva desetljeća, a na zapadu je najpoznatija po svojoj ulozi u filmu "X-Men: Dani buduće prošlosti". Bila je i zaštitno lice brendova poput Mercedes Benza i Cartiera. Posljednji put su je u javnosti vidjeli početkom ljeta kada je posjetila dječju bolnicu u Pekingu. Zadnju objavu na društvenim mrežama imala je 2. srpnja, a sve do tada statuse i fotografije objavljivala je svakodnevno. 

Porezna uprava poručila je da ju neće prijaviti policiji ako traženi dug podmiri "u razumnom roku", prenosi Guardian. Iako se nagađalo da se nekome zamjerila, da su je oteli ili da je pobjegla iz zemlje, čini se da se samo skrila od očiju javnosti. 

Tri mjeseca nakon "nestanka", Fan se napokon oglasila i poručila:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svima se iskreno ispričavam. Kao javna osoba ne bih trebala imati problema sa zakonom, trebala bih biti uzor svima u društvu i industriji. Svjesna sam da bez naše (komunističke) partije i bez naših zakona i ljubavi naroda, ne bi bilo niti mene.

Njezin menadžer nedavno je uhićen pod optužbom za ometanje istrage jer je naredio uništavanje dokaza i skrivanje nekih dokumenata. Pod istragom je i porezna uprava u pokrajini Jiamngsu jer se sumnja da su sudjelovali u utaji. 

Kineske vlasti su slučaj Fan Bingsbing iskoristile i kao upozorenje ostalima u zabavnoj industriji za koje se sumnja da taje porez. Poručili su im da neće snositi nikakve sankcije ako dug uplate do 31. prosinca 2018. 

Fan je, prema Forbesovoj listi za 2017., najplaćenija slavna osoba u Kini s godišnji prihodima od 300 milijuna juana. 

Svjetska će ju javnost imati priliku vidjeti u američkoj špijunskom trileru "355" koji uskoro stiže u Kina, a u kojem glumi s Jessicom Chastain i Penelope Cruz. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a