Obavijesti

News

Komentari 4

Duhanski div BAT kreće testirati svoje cjepivo za korona virus

Duhanski div BAT kreće testirati svoje cjepivo za korona virus

Prednost ovog cjepiva je što se sastojci istog rade brže, za nekih šest tjedana, u odnosu na sastojke koji se dobivaju ostalim metodama za koje treba i po nekoliko mjeseci

Duhanski div BAT već nekoliko mjeseci razvija cjepivo za korona virus, a njihova biotehnološka podružnica Kentucky BioProcessing najavila je planove za početak 1. faze ispitivanja svog cjepiva na ljudima.

Ta najava je uslijedila nakon odobrenja Američke agencije za hranu i lijekove (FDA), a očekuje se skori početak ispitivanja.

Prva faza ispitivanja obuhvatit će 180 zdravih dobrovoljaca, a rezultati će stići tek sredinom 2021. godine.

Prednost ovog cjepiva je što se sastojci istog rade brže, za nekih šest tjedana, u odnosu na sastojke koji se dobivaju ostalim metodama za koje treba i po nekoliko mjeseci. Uz to, cjepivo je stabilno i na sobnoj temperaturi.

Dr. David O’Reilly, direktor znanstvenih istraživanja BAT-a rekao je:

- Prijelaz na ispitivanja na ljudima s oba naša kandidata za cjepivo, i ono protiv COVID-19 i protiv sezonske gripe, predstavlja značajnu prekretnicu i odražava naše značajne napore na ubrzavanju razvoja našeg biološkog portfelja. Naša jedinstvena tehnologija cjepiva na biljnoj bazi, koja djeluje kao brz, učinkovit domaćin za proizvodnju antigena za razne bolesti, temelj je tog napretka i u ovom trenutku odgovara na hitnu globalnu potrebu za sigurnim i učinkovitim tretmanima i cjepivima. Ovo je dio naše trajne posvećenosti inovacijama i znanosti kao temelja našeg poslovanja. Kao kompanija posvećena izgradnji bolje budućnosti (A better tomorrow), ponosni smo što imamo ulogu u globalnoj borbi protiv ovog virusa, a nadamo se da možemo doprinijeti rješenju.