Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
33 komentara

Dumbović tužio sugrađanku zbog komentara na Facebooku

Mira Šimić Markanović napisala je među ostalim na svojem profilu kako gradonačelnik Darinko Dumbović odbija jasno odgovoriti hoće li migranti biti smješteni na području Petrinje

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
33 komentara

Kao što je i najavio, petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović (reformisti) - zbog "širenja mržnje i lažnih vijesti" komentarom na Facebook profilu - podnio je kaznenu prijavu protiv sugrađanke Mire Šimić Markanović.

Kako je potvrđeno iz ureda petrinjske odvjetnice Snježane Drvodelić, prijava je podnesena Općinskome državnom odvjetništvu u Sisku i odnosi se na objave od 6. i 8. studenoga u čijem je sadržaju utvrđena osnovana sumnja da je počinjeno kazneno djelo opisano u odredbi čl. 325. st.1. KZ/11.

Naime, Mira Šimić Markanović napisala je među ostalim na svojem profilu kako gradonačelnik Darinko Dumbović odbija jasno odgovoriti hoće li migranti biti smješteni na području Petrinje.

U tekstu se navodi kako je odgovorio da će - kada o tome dobije službenu obavijest - izvijestiti Gradsko vijeće, ali o tome ne odlučuju Petrinjci, nego netko drugi na višoj razini.

Autorica teksta izrazila je sumnju u istinitost gradonačelnikovih navoda jer glasine o smještaju migranata u naselju Maloj Gorici ili petrinjskoj staroj vojarni nije opovrgnuo. Osim toga, stoji u tekstu, da se s takvim prijedlogom ne slaže, kao saborski zastupnik o tome bi progovorio u Saboru. "Danas, kada je postigao svoje ciljeve, da na izborima postane gradonačelnik i saborski zastupnik, živo mu se fućka za sudbinu Petrinje i Petrinjaca, važni su mu samo njegovi osobni interesi i novac koji bi pristigao u blagajnu grada na ime migranata", stoji među ostalim u tekstu objavljenom na Facebooku.

Pri najavi tužbe, Dumbović je objasnio kako je komentatorica na društvenim mrežama na krajnje neciviliziran i zloban način insinuirala kako se upravo on kao gradonačelnik iza leđa svojih sugrađana dogovarao o prihvatu migranata na petrinjskom području. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message