Obavijesti

News

Komentari 33

Dumbović tužio sugrađanku zbog komentara na Facebooku

Dumbović tužio sugrađanku zbog komentara na Facebooku
1

Mira Šimić Markanović napisala je među ostalim na svojem profilu kako gradonačelnik Darinko Dumbović odbija jasno odgovoriti hoće li migranti biti smješteni na području Petrinje

VIDEO

Kao što je i najavio, petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović (reformisti) - zbog "širenja mržnje i lažnih vijesti" komentarom na Facebook profilu - podnio je kaznenu prijavu protiv sugrađanke Mire Šimić Markanović.

Kako je potvrđeno iz ureda petrinjske odvjetnice Snježane Drvodelić, prijava je podnesena Općinskome državnom odvjetništvu u Sisku i odnosi se na objave od 6. i 8. studenoga u čijem je sadržaju utvrđena osnovana sumnja da je počinjeno kazneno djelo opisano u odredbi čl. 325. st.1. KZ/11.

Naime, Mira Šimić Markanović napisala je među ostalim na svojem profilu kako gradonačelnik Darinko Dumbović odbija jasno odgovoriti hoće li migranti biti smješteni na području Petrinje.

U tekstu se navodi kako je odgovorio da će - kada o tome dobije službenu obavijest - izvijestiti Gradsko vijeće, ali o tome ne odlučuju Petrinjci, nego netko drugi na višoj razini.

Autorica teksta izrazila je sumnju u istinitost gradonačelnikovih navoda jer glasine o smještaju migranata u naselju Maloj Gorici ili petrinjskoj staroj vojarni nije opovrgnuo. Osim toga, stoji u tekstu, da se s takvim prijedlogom ne slaže, kao saborski zastupnik o tome bi progovorio u Saboru. "Danas, kada je postigao svoje ciljeve, da na izborima postane gradonačelnik i saborski zastupnik, živo mu se fućka za sudbinu Petrinje i Petrinjaca, važni su mu samo njegovi osobni interesi i novac koji bi pristigao u blagajnu grada na ime migranata", stoji među ostalim u tekstu objavljenom na Facebooku.

Pri najavi tužbe, Dumbović je objasnio kako je komentatorica na društvenim mrežama na krajnje neciviliziran i zloban način insinuirala kako se upravo on kao gradonačelnik iza leđa svojih sugrađana dogovarao o prihvatu migranata na petrinjskom području. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu